De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Apple overweegt iTunes Android app’

Redactie
22 maart 2014, 13:55
1 min leestijd
‘Apple overweegt iTunes Android app’
itunes android app

Apple zou een iTunes Android app overwegen. Dat meldt Billboard, een grote entertainment die zich voornamelijk richt op de muziekindustrie. Hoewel Steve Jobs eerder zei dat hij Android-gebruikers “niet blij” wil maken door iTunes ook naar Android te brengen, lijkt dat onder de leiding van Tim Cook mogelijk wel het geval. Jobs bracht iTunes wel uit voor Windows, maar dat was volgens eigen zeggen om de verkoop van iPods te stimuleren. Immers waren er toentertijd nog veel meer Windows-pcs’s dan Macs.

Eenzelfde strategie lijkt Cook te willen toepassen op de iTunes-app. Door een speciale iTunes Android app uit te brengen, vergroot hij het marktaandeel van de muziekwinkel, wat potentieel meer verkopen van cd’s en muzieknummers zou kunnen opleveren. De inkomsten van iTunes dalen al een geruime tijd door concurrentie van onder andere Spotify en Google Play Music.

Lees verder na de advertentie.

iTunes Android app: logisch?

ios_7_itunes_radio_for_iphone_520x300x24_fill_h4c1d9f0a

Het uitbrengen van een iTunes Android app zou een logische stap zijn, maar wel een belangrijke stap van Apple. Het uitbrengen van een exclusieve iPhone-app naar Android zou mogelijk ook gezichtsverlies betekenen voor Apple, dat het eigenlijk ‘niet mee red’ zonder een bredere uitrol van iTunes. Het marktaandeel van iOS neemt de afgelopen jaren namelijk ook langzaam af. Een partij als Google, die altijd al zijn apps voor beide platformen heeft ontwikkeld, heeft hierdoor geen last van ‘gezichtsverlies’ en kan eveneens profiteren van een enorm groot gedeelte van de mobiele markt.

Daarnaast gaat het gerucht dat Apple werkt aan een on-demand muziekstreamingdienst, op de concurrentie met onder andere Spotify aan te gaan. Ook Play Music heeft deze optie, waar albums en muzieknummers ook nog kunnen worden aangeschaft.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu