De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Ixonos komt met ‘Windows voor Android’

Redactie
21 februari 2011, 11:04
1 min leestijd

Waar denk je aan bij Windows? Ik denk aan verschillende vakken, die je kunt verschuiven, minimaliseren en sluiten. Het bedrijf Ixonos werkt aan een soort Windows voor Android. De speciale schil draait op Android 2.2 (Froyo) en zorgt ervoor dat applicaties op de achtergrond kunnen draaien. Op de foto links zie je hoe de gebruikersinterface eruit ziet. De schil draait op een tablet van Aava, maar wellicht komen we de UI in de toekomst tegen op Android-tablets van andere fabrikanten.

“De verschillende vakken zorgen ervoor dat de gebruikerservaring naar een nieuw niveau wordt getild”, legt Vesa Metso van Ixonos uit. “Op toestellen met een groter scherm dan zeven inch komt de interface goed tot z’n recht voor dagelijkse taken. De gebruiker kan meerdere applicaties tegelijkertijd draaien en in één oogopslag zien.”

Lees verder na de advertentie.

De interface werkt ook op tablets met twee schermen (zie video hieronder). Hierdoor kan een tablet bijvoorbeeld als laptop worden gebruikt. Of als een soort boek. “Het is makkelijk om van de ene applicatie naar de andere applicatie te gaan”, vervolgt Metso.

In de video zie je korte fragmenten van de gebruikersinterface. Het is nog te vroeg om te zeggen of de schil van Ixonos een schot in de roos is of niet. Wat denk jij?

Via: Engadget

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu