Placeholder
Gijs Ettes

Janlul.com, een bekende naam in de wereld van livestreams die gebruikers voorziet van livestreams van allerlei sporten, is op zwart gegaan. Ook in Google Play is de app om bijvoorbeeld gratis voetbal en autosport te streamen, verdwenen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Janlul.com app niet meer beschikbaar

Aanleiding voor het offline gaan van Janlul.com is het dreigement van Fox Sports om de beheerder van de populaire illegale website voor de rechter te slepen. Die verdiende zijn geld met advertenties (op de website en in de app), een betaalde app en een sms-dienst voor voetbalwedstrijden. De Janlul.com app was een tijd lang gratis beschikbaar in Google Play met advertenties, en  er was ook een advertentievrije versie voor 6 euro.

Volgens Fox Sports schenden sites als Janlul zijn auteursrecht. De schade voor de sportzender, onder meer door misgelopen abonnementen, zou in de miljoenen kunnen lopen; genoeg reden dus om aanbieders van illegale sportstreams voor het gerecht te slepen. NRCQ meldt dat het voor zover bekend de eerste keer is dat een Nederlandse aanbieder een grootschalige aanbieder van illegale sportstreams aanpakt.

Overigens staat de website Janlul.com sinds medio juli op naam van Eredivisie Media & Marketing. Dat is het bedrijf van Fox en de clubs in de Eredivisie, zo blijkt uit openbare informatie over domeinregistratie. Fox Sports betaalde meer dan een miljard euro voor de Eredivisierechten over een periode van twaalf jaar.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.