De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Jeugdjournaal Android-app nu te downloaden: ideaal voor kinderen

Redactie
25 juni 2014, 13:41
1 min leestijd
Jeugdjournaal Android-app nu te downloaden: ideaal voor kinderen
Jeugdjournaal Android

De NOS heeft vandaag de officiële Jeugdjournaal Android-app uitgebracht. De nieuws-app is speciaal gemaakt voor jonge kijkers van het Jeugdjournaal, dat nieuws op een kindvriendelijke doch zeer objectieve manier brengt. De Jeugdjournaal Android-app lijkt grotendeels op de NOS-app, maar het design oogt een stuk speelser door het gebruik van grote foto’s in plaats van een opsomming van nieuwsheadlines.

In de Jeugdjournaal-app vind je de laatste filmpjes, nieuwsberichten, stellingen en uitzendingen van het Jeugdjournaal. Ook is het mogelijk om met de app een weerfoto te maken en deze in te sturen. De foto kan vervolgens in de uitzending komen.

Lees verder na de advertentie.

Jeugdjournaal Android-app

Als je de app opstart, wordt de thuispagina met het laatste nieuws direct getoond. Nieuwsberichten zijn voorzien van grote foto’s en vrijwel altijd een video. Deze kan automatisch beginnen met af te spelen. Als je het Android-toestel omdraait, wordt de video in het volledige scherm afgespeeld. De video wordt tevens voorzien van een nieuwsbericht, waarbij gebruikers het bericht ook via Facebook, Twitter of e-mail kunnen delen.

Ook is er een speciale sectie voor het weer aanwezig en kun je op een stelling reageren door bijvoorbeeld op ‘eens’ of ‘oneens’ te drukken, maar bij sommige stellingen is het ook mogelijk om een reactie achter te laten. Via de menuknop roep je snelkoppelingen naar verschillende secties in de app op. Deze worden op het scherm getoond met kleurrijke icoontjes, waaronder snelkoppelingen naar alle stellingen en vragen, instellingen en contact.

Download

De Jeugdjournaal Android-app is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 2.3 en hoger.

Download Jeugdjournaal in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu