De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Jolly Jam: nieuwe game van de makers van Angry Birds

Wouter Nijsen
21 februari 2015, 17:27
2 min leestijd
Jolly Jam: nieuwe game van de makers van Angry Birds

Jolly Jam is een nieuwe game uit de stal van Rovio, de makers van de populaire Angry Birds-reeks. De game pakt de spelopzet van Candy Crush en geeft hier een eigen draai aan.

Lees verder na de advertentie.

Kleurrijk spelletje is opvallend leuk

Wanneer je Jolly Jam voor het eerst opstart, valt gelijk op hoeveel het spelletje lijkt op Candy Crush. Zo doet de grafisch stijl, het menu waarin je navigeert en de spelopzet ons erg denken aan het populaire spelletje. Toch pakt  Jolly Jam het net iets anders aan en dat merk je direct als je begint met spelen.

Zodra je aan een level begint, staat bovenin hoeveel je van elke jelly dient weg  te spelen. Waar het in Candy Crush de bedoeling is om rijen met dezelfde snoepjes te zoeken en aan te tikken, ben je in Jolly Jam bezig om vlakken te creëren. De jellies in de hoeken van deze vlakken dienen wel overeen te komen, voordat  je ze kunt wegspelen. Je moet  hierdoor op een andere manier nadenken en dat maakt de game opvallend leuk.

De eerste levels zijn behoorlijk makkelijk, maar naarmate je in de game vordert wordt het steeds pittiger om de werelden te voltooien. Zo worden de speelvlakken steeds ingewikkelder en het vereiste aantal jellies hoger.

Jolly Jam bevat standaard een heleboel levels, dus je kunt al heel wat uurtjes in de game  kwijt. Daarnaast hebben de makers beloofd spoedig met nieuwe werelden te komen.

Jolly Jam voor Android downloaden

Jolly Jam is gratis, maar bevat wel diverse in-app-aankopen. De prijzen hiervan lopen behoorlijk uiteen: van 1,20 euro tot ruim 60(!) euro. Deze heb je echter niet per se nodig om het spelletje te voltooien. Jolly Jam is via onderstaande link te downloaden voor toestellen met Android 4.0 of hoger. Ook heb je  89MB aan vrije opslagruimte nodig.

Download Jolly Jam in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu