Jorte: nieuwe uitgebreide Android kalender-applicatie met widgets

Wouter Nijsen
18 april 2010, 12:49
2 min leestijd
Jorte: nieuwe uitgebreide Android kalender-applicatie met widgets
Jorte Widget

Standaard beschikt je Android-telefoon natuurlijk over een agenda-applicatie. Wanneer je een toestel bezit met HTC Sense dan krijg je een kalender-applicatie die er al iets beter uitziet, maar echt spannend is het allemaal nog niet. De nieuwe kalender-applicatie Jorte gaat echter een stap verder. Deze applicatie benadert namelijk het beeld zoals je dat bij een papieren agenda hebt. Dit betekent dat je een duidelijk overzicht hebt van je afspraken per maand of per week. Daarnaast heeft Jorte een drietal nuttige widgets voor gebruik op je homescreen. Je hebt de keuze om Jorte te synchroniseren met Google Calendar of als losstaande agenda te gebruiken.

Voor het invoeren van een afspraak heeft Jorte een iets andere methode gekozen. In plaats van in het menu te moeten duiken om een afspraak toe te voegen en de juiste datum te kiezen, kun je dat in deze applicatie doen door simpelweg de bewuste dag in het overzicht te selecteren. Hierdoor verloopt het invoeren van een nieuwe afspraak aanzienlijk sneller.

Lees verder na de advertentie.

Voor gebruik op het homescreen zijn drie widgets beschikbaar. Hierbij heb je de keuze uit een 4×3 maandoverzicht, een 4×1 horizontale week-kalender en een vierkant 2×2 weekoverzicht. Wanneer je het widget selecteert opent de Jorte applicatie waar je kunt kiezen tussen een maand- of weekoverzicht. In één van deze twee overzichten heb je eveneens de mogelijkheid een todo of notitie toe te voegen.

Jorte maandoverzicht

Jorte is een mooi vormgegeven kalender-applicatie die zijn best doet de look van een papieren agenda na te bootsen. In dat opzicht is de applicatie redelijk geslaagd. Nadelen zijn dat je geen herhalende gebeurtenissen kunt invoeren en dat het overzicht in zowel de widgets als de maandweergave onduidelijk wordt wanneer je meerdere afspraken op één dag hebt.

Downloaden kan gratis in de Android Market, of door het scannen van onderstaande QR-code.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu