Joyride: Android-games spelen tijdens het autorijden

Redactie
25 maart 2013, 15:36
2 min leestijd
Joyride: Android-games spelen tijdens het autorijden
joyride

Iedereen is het erover eens: apps gebruiken in de auto is niet veilig. Maar het is ook een waarheid al een koe dat autorijden erg saai kan zijn. De bedenkers van Joyride hebben daarom iets bedacht: Android-games die je kunt spelen terwijl je aan het autorijden bent. Je kunt de blik op de weg houden en hoeft je handen geen moment van het stuur te halen. Volgens de bedenkers van Joyride is het net zo veilig als luisteren naar de radio of bellen via een handsfree headset. Om het idee te demonstreren hebben ze een kennisquiz voor Android-toestellen gebouwd, die over een paar maanden uitkomt.

Je luistert naar de vraag en beantwoordt de vragen met je stem. Je kunt ook tegen anderen spelen, maar de multiplayer is asynchroon, dus je hoeft niet exact op hetzelfde moment actief te zijn in de app.

Lees verder na de advertentie.

Jeff Chen, één van de bedenkers van Joyride, maakte eerder de app Skyvi, dat al meer dan 5 miljoen keer op Android-toestellen is gedownload. Ze maakten ook Facebook-apps die door Zynga zijn gekocht. Joyride is het nieuwste project, dat door een team van vier mensen wordt gemaakt met een budget van 1 miljoen dollar. De app zelf is nog niet helemaal af; zo kost het nog wat moeite om de app te activeren als je antwoord wilt geven op een vraag. Maar dat moet de komende maanden gaan verbeteren.

joyride 1
joyride 2

Joyride wil een spraakgericht platform maken voor telefoonapps. Je krijgt toegang tot allerlei entertainment-content, zonder de handen van het stuur te halen. Daarmee trekken ze niet alleen de aandacht van telefoonmakers, maar ook van autofabrikanten die allerlei manieren verzinnen om hun entertainmentsystemen uit te breiden met allerlei nieuwe functies. Wie goed zoekt kan de betaversie van Joyride misschien nog op internet vinden. Ontwikkelaar BlueTornado plaatste de app wel in Google Play, maar haalde het later weer weg. Zoals gezegd: over een paar maanden komt de eerste definitieve versie.

Is bovenstaande video niet zichtbaar, dan kun je het origineel ook bekijken op de website van AllThingsD.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu