Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Joystick toont alleen het gamenieuws dat jij interessant vindt

Jarno Stinissen
14 juni 2016, 16:04
2 min leestijd
Joystick toont alleen het gamenieuws dat jij interessant vindt

Iedere dag is er veel nieuws over games te melden, waarvan vaak het merendeel niet interessant is voor jou. Joystick helpt je een handje  en toont het laatste gamenieuws, gebaseerd op jouw persoonlijke voorkeuren.

Lees verder na de advertentie.

Volg je favoriete games met Joystick

De gamecommunity is de afgelopen jaren enorm gegroeid. In combinatie met het stijgende aantal games en platformen worden nieuwssites vaak  overladen met nieuwsartikelen. Omdat je waarschijnlijk niet geïnteresseerd bent in alle games, kan het nog wel eens voorkomen dat je de artikelen die geschikt zijn voor jou niet meer terug kunt vinden. De app Joystick springt hierop  in en toont alleen het nieuws dat voor jou van belang is.


De opzet van de applicatie is simpel. Allereerst maak je een Joystick-account aan. Je kunt er echter ook voor kiezen om met je Facebook of Google+-account in te loggen. Daarna vraagt de applicatie in welke platformen jij geïnteresseerd bent. Vervolgens selecteer je de gamegenres die je wilt volgen en de gelinkte topics. Denk hierbij aan shows, blogartikelen, reviews en dergelijken. Als je klaar bent met het invullen van alle voorkeuren, bereidt Joystick een volledig gepersonaliseerde nieuwsfeed voor. Zo ben je altijd op de hoogte van het nieuws dat echt interessant is voor jou.

Alhoewel je achteraf je voorkeuren kunt aanpassen, hadden we het fijn gevonden om onze eigen nieuwskanalen te mogen selecteren.  De applicatie  werkt op dit moment namelijk alleen nog met Amerikaanse websites, waardoor de app niet erg toegankelijk is voor gebruikers die niet goed bekend zijn met de Engelse taal.

Door op ‘Profile’ te drukken links van het hamburgermenu, vind je een overzicht van alle live toernooien en relevante gameshows. Zo mis je naast het laatste nieuws ook bijvoorbeeld geen League of Legends-toernooi meer.

Door de ietwat karige content en matige zoekfunctie merk je dat  Joystick  nog in ontwikkeling is, maar de app is desondanks erg prettig in gebruik. Hopelijk komt er in de toekomst de optie om zelf nieuwskanalen toe te voegen in de feed, waardoor de applicatie voor meer gamers toegankelijk wordt.

Joystick downloaden

Joystick is gratis te downloaden via onderstaande link. De app vereist 7,1MB aan vrije opslagruimte en werkt op Android 4.0.3 of hoger.

Download Joystick in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu