jQuery Mobile: eerste alfaversie uitgebracht

Redactie
18 oktober 2010, 15:24
1 min leestijd
jQuery Mobile: eerste alfaversie uitgebracht
jquery2

jQuery, een JavaScript-framework voor interactieve en dynamische websites, is erg populair onder webdevelopers. Toch is het vaak nog lastig om een mobiele website met jQuery te maken, die in alle mobiele browsers goed werkt. Gelukkig is er nu een handige oplossing in de vorm van jQuery Mobile. Dankzij dit project is het makkelijker om applicaties en websites te bouwen voor mobiele apparaten. De eerste alfaversie van jQuery Mobile komt samen met een aantal handige tutorials, die je laat zien hoe je formulieren, overgangen en footers maakt.

jQuery Mobile gebruikt de beste mogelijkheden van HTML 5 en CSS 3 om te zorgen voor een perfecte ervaring in de meeste browsers. De eerste alfaversie ondersteunt veel mobiele browers, zoals Fennec, Opera Mobile, de standaardbrowser van je Android-telefoon en Safari (iOS).

Lees verder na de advertentie.

Kun je met jQuery Mobile alleen websites maken? Nee, ook applicaties voor in de Android Market kunnen met dit pakket gemaakt worden. Wanneer je een goed idee hebt voor een applicatie, dan kun je dat idee met jQuery Mobile realiseren en de applicatie betaald aanbieden via de Market.

Downloaden? Neem een kijkje op de website van jQuery Mobile. Meer weten? Bekijk een aantal tutorials over jQuery en oordeel of het wat voor je is of niet.

Categorie: Tools

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's