De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo verstuur je een echt Hallmark-kaartje met de PostNL-app

Michel van 't Klaphek
4 december 2018, 20:23
2 min leestijd
Zo verstuur je een echt Hallmark-kaartje met de PostNL-app

Het is vanaf nu mogelijk om echte kaartjes te versturen met de PostNL-app. De bezorger werkt hiervoor samen met Hallmark. Wanneer je het kaartje voor 21:00 uur verzendt, ligt hij de volgende dag bij de ontvanger op de deurmat.

Lees verder na de advertentie.

Kaartjes versturen met PostNL-app: zo doe je dat

We sturen steeds minder kaartjes naar elkaar, behalve met speciale gelegenheden zoals kerst. Om deze tijd van het jaar te vieren, is het voortaan mogelijk om echte postkaarten naar elkaar te sturen met de PostNL-app op je Android-telefoon. Je moet hiervoor wel eerst de experimentele bètaversie downloaden. Dit klinkt ingewikkeld, maar is eigenlijk heel eenvoudig:

  1. Ga op je Android-smartphone naar de downloadpagina van de PostNL-app in Google Play;
  2. Druk op ‘Installeren’ en wacht totdat de app gedownload is;
  3. Tik op ‘Nu deelnemen’ onder het kopje ‘Bètatester worden’;
  4. Wacht totdat je bent toegelaten tot het testprogramma.

Kom je er niet uit? Lees dan ons uitgebreide artikel over bètatester worden in Google Play-apps. Nadat je bent toegelaten tot het testprogramma kun je als eerste aan de slag met nieuwe functies, zoals het versturen van kaartjes. Deze worden in samenwerking met Hallmark verzonden en zodra je de app opent, krijg je direct de vraag of je het wil proberen. Druk op ‘Probeer direct’ om een kaartje te versturen.

Zo maak je een kaartje

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een foto. Deze kun je ter plekke maken, of een leuke herinnering uit je galerij kiezen. Vervolgens bewerk je het kaartje, zodat de foto goed uitkomt en schrijf je een persoonlijke boodschap voor een vriend, kennis of bekende.

Kaartje versturen met PostNL uitgelicht 2

Tot slot voer je het adres van de ontvanger in en reken je af. Het kaartje kost 2,55 euro inclusief postzegel. PostNL garandeert dat wanneer je de brief voor 21:00 uur verstuurt, hij de volgende dag bij de ontvanger op de deurmat ligt.

Nadat je het kaartje hebt afgerekend krijg je een bevestiging per e-mail. Opmerkelijk genoeg is hij niet in het ‘Versturen’-tabblad van de app terug te vinden. Waarschijnlijk komt dit omdat hier enkel brieven en pakketten staan, en geen kaarten.

→ Download de PostNL-app in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu