Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Kernel Toolkit laat je alle kernel-instellingen van je geroote toestel aanpassen

Redactie
4 mei 2015, 17:24
1 min leestijd
Kernel Toolkit laat je alle kernel-instellingen van je geroote toestel aanpassen

Kernel Toolkit is een handige Android-app voor geroote smartphones en tablets die het mogelijk maakt om alle instellingen van je kernel aan te passen.  De app is met name bedoel voor gebruik met custom kernels, waarbij je veel onderdelen handmatig aan kunt passen.

Lees verder na de advertentie.

“Deze app is een soloproject van mijzelf, en mijn doel is om het instellen en aanpassen van de kernel te versimpelen met een moderne interface met het prachtige nieuwe Material Design“, zo laat de ontwikkelaar weten op het technologieforum XDA. Op dit moment ondersteunt de app de meeste basisfuncties, zoals het instellen van de maximale kloksnelheid van de processor en de governor. Laatstgenoemde bepaalt hoe de chip omgaat met de kloksnelheden van de processor, en wanneer de snelheid omlaag of omhoog geschroefd moet worden.

Dit kun je allemaal met Kernel Toolkit

De app heeft vier tabbladen: info, cpu, i/o en power, waar je de verschillende onderdelen van de kernel aan kunt passen. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om de i/o-schelduler en bijbehorende parameters aan te passen, waarmee de lees- en schrijfsnelheid van Android kan worden verbeterd.  Bij het onderdeel power is een sectie beschikbaar voor de voltages, zodat  je het energieverbruik van je toestel kunt verminderen.

Kernel Toolkit biedt de optie om de instellingen te activeren wanneer het toestel wordt geboot, waardoor je niet elke keer alle instellingen opnieuw moet activeren. Ook is er een handige knop beschikbaar waarmee de fast charge-optie kan worden ingeschakeld. Deze optie laat je toestel via een usb-poort van een computer snel opladen.

Download Kernel Toolkit

Kernel Toolkit is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.1 en hoger.

Download Kernel Toolkit in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu