Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Met deze 5 kerst-apps kom je de feestdagen door

Rick van der Veer
22 december 2017, 15:57
4 min leestijd
Met deze 5 kerst-apps kom je de feestdagen door

De feestdagen staan weer voor de deur, wat voor veel mensen garant staat voor lekker eten en veel gezelligheid. Met deze apps kom je alvast in de juiste kerststemming.

Lees verder na de advertentie.

Kerst apps 2017

In de dagen voordat het kerst is kun je natuurlijk je smartphone of tablet blijven gebruiken zoals je dat iedere dag doet. Maar als je écht in een goede kerststemming wil raken, heb je natuurlijk een paar goede apps nodig die je het kerstgevoel bezorgen. We laten je hier onze favoriete apps voor kerst zien.

1. Bubble Shooter Christmas

kerst apps 2016

Het spel Bubble Shooter is al langer één van de meest populaire games voor je smartphone. Met de kersteditie van het spel speel je de game zoals je gewend bent, maar dan met een kerstsausje. De verschillende kleuren bubbels zijn nu voorzien van kersticoontjes, terwijl op de achtergrond allerlei winterse landschappen voorbij komen.

Het doel van Bubble Shooter is om drie bolletjes van dezelfde kleur bij elkaar te krijgen. Dit kun je zonder tijdslimiet doen, maar je mag maar een beperkt aantal keren schieten per level. Door zo min mogelijk schoten te lossen scoor je zo hoog mogelijk, wat betekent dat je zorgvuldig zult moeten plannen.

Download Bubble Shooter Christmas in Google Play (gratis)

2. Google Santa Tracker

kerst apps 2016

Ook met Google kun je je helemaal in de sfeer van kerstmis wanen met Google Santa Tracker. Deze app laat je in de gaten houden wanneer de kerstman vertrekt om cadeautjes te gaan bezorgen en waar hij op ieder gegeven moment is. Vanaf 24 december vertrekt de kerstman en kun je ‘m met de app volgen.

Het hoofddoel van de app is natuurlijk het spelen van spelletjes, waarvan er acht in de app verwerkt zitten. Zo moet je in Present Quest naar echte locaties lopen om cadeautjes op te vangen, die je daarna naar een centrale locatie moet brengen. Maar er zitten ook games in de app waarvoor je je huis niet uit hoeft. In City Quiz, bijvoorbeeld, moet je op basis van een foto raden in welke stad deze genomen is. Rocket Sleigh is een soort Flappy Bird, maar dan zonder vogel en met kerstman.

Download Google Santa Tracker in Google Play (gratis)

3. Christmas Photo Frames

kerst apps 2016

Met de feestdagen neemt iedereen weer een heleboel foto’s, of het nou als herinnering of als kerstgroet dient. Met Christmas Photo Frames geef je al je foto’s een feestelijk tintje of maak je je selfies volledig in kerststijl.

De app laat je allerlei aanpassingen maken. Er zijn verschillende bokeh-filters aanwezig om een landschapsfoto een kersttintje te geven, maar je kunt ook foto’s van personen aanpassen. Had je bijvoorbeeld een kerstmuts op je hoofd gewild, dan kun je die met de app makkelijk in je selfie zetten. Ook kun je jezelf uitdossen als gorilla of sneeuw toevoegen aan de achtergrond. Christmas Photo Frames biedt gratis een hele reeks filters, maar om meer effecten te ontgrendelen heb je de Pro-versie nodig als in-app-aankoop. Deze kost ongeveer 80 cent.

Download Christmas Photo Frames in Google Play (gratis)

4. Fire Place HD

kerst apps 2016

Zit je met kerst liever bij een warm haardvuur, maar heb je helemaal geen open haard of kachel? Met je televisie en een Chromecast kun je gelukkig aardig in de buurt komen van de echte ervaring. Fire Place HD tovert je smartphone of tablet om naar een bijna echt haardvuur, inclusief de knisperende geluiden die daarbij horen.

De ontwikkelaar van Fire Place HD heeft daarnaast de app voorzien van Chromecast-ondersteuning. Je televisie wordt hiermee bijna net zo gezellig als een echt haardvuur, al gaat je scherm er niet meer warmte van afgeven. Daarvoor kun je toch het beste echte vlammen opzoeken.

Download Fire Place HD in Google Play (gratis)

5. Google Foto’s

kerst apps 2016

Tijdens de feestdagen worden van alle gezelligheid natuurlijk een heleboel foto’s gemaakt. Om deze veilig op te slaan en gemakkelijk te delen is Google Foto’s een uitstekende app. De app slaat automatisch alle foto’s die je met je Android-smartphone maakt op in Google Drive, waarbij foto’s onder een bepaalde resolutie niet meetellen voor je opslaglimiet.

Om foto’s later te kunnen delen met iedereen die op het feest was, kun je eenvoudig al je foto’s in één deelbaar album zetten. Dankzij de ingebouwde Chromecast-ondersteuning kun je natuurlijk ook op je televisie het feest nog eens nabeleven.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu