De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Keypurr: toetsenbord met extra grote toetsen

Redactie
28 december 2010, 20:07
1 min leestijd
Keypurr: toetsenbord met extra grote toetsen
keypurr

Het voordeel van Android is dat iedere gebruiker zelf kan kiezen welk toetsenbord hij of zij gebruikt. Daarom bespreken we regelmatig nieuwe toetsenborden op Android Planet. Na SwiftKey, 8pen en Swype is het nu de beurt aan Keypurr. Met de slogan “Life is Short… Type Fast” probeert de ontwikkelaar dit toetsenbord populair te maken. Keypurr is weer iets anders dan Swype, 8pen en Swift Key. Uitgangspunt: niet iedere letter krijgt een eigen toets. Zo staan de Q en W samen op één toets. Maar hoe weet de applicatie dan welk woord je typt als verschillende toetsen meerdere betekenissen hebben? Heel simpel, Keypurr heeft een ingebouwde woordenlijst. ‘Wuiz’ is onwaarschijnlijker dan ‘Quiz’, dus daarom zal Keypurr automatisch het laatste woord selecteren.

Lees verder na de advertentie.

De grote vraag is of Keypurr sneller is dan Swype en SwiftKey. Wij denken van wel. Bekijk de onderstaande YouTube-filmpjes als je nog twijfelt over dit toetsenbord. Op dit moment bevat het toetsenbord alleen een Engelse woordenlijst. Binnenkort worden Duitse, Franse en Spaanse woordenlijsten toegevoegd. Daarna volgen wellicht andere talen, zoals Nederlands. Op dit moment is Keypurr helaas nog niet goed te gebruiken, of Engels moet je moedertaal zijn.

Downloaden? Scan de QR-code onder de video’s om Keypurr op je Android-telefoon te zetten. De applicatie kost ongeveer drie euro.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu