Kickstarter brengt eindelijk officiële app voor Android uit

Jarno Stinissen
21 januari 2016, 18:29
2 min leestijd
Kickstarter brengt eindelijk officiële app voor Android uit

We hebben er drie jaar  op moeten wachten, maar eindelijk is de officiële Kickstarter Android-app beschikbaar. Dit kun je met de applicatie van de crowdfundingwebsite.

Lees verder na de advertentie.

Kickstarter Android

Op iOS was al tijden  een Kickstarter-app beschikbaar, maar een versie voor Android bleef uit. Daar is vandaag verandering in gekomen, want de app is nu te vinden in Google Play. De applicatie  is voornamelijk gericht op de normale gebruiker. Je kunt projecten ontdekken, maar nog niet  geld doneren. Daarnaast krijg je met de app regelmatig updates over projecten die je steunt en kun je zien waar vrienden zoal geld in hebben gestoken.

Hoewel je de keuze krijgt om in te loggen, kun je de app ook prima zonder een Kickstarter-account gebruiken. De applicatie  is overzichtelijk ingedeeld en werkt met een hamburgermenu, dat met het knopje linksboven wordt geactiveerd. Hier vind je allerlei categorieën (van kunst tot videogames) met daarin duizenden projecten om te  ontdekken. Campagnes worden met fraaie afbeeldingen gepresenteerd, waarbij je onderin ziet hoeveel backers het betreffende project heeft en hoeveel procent van het benodigde bedrag is opgehaald.

Kickstarter Android

De ‘Activity Feed’ licht projecten uit die je vrienden hebben gesteund, al krijg je ook de laatste updates van ontwikkelaars te zien. Zie het als een verzamelplek met nieuws van af je favoriete campagnes. Wil je op de hoogte blijven, dan kun je ervoor kiezen om notificaties te ontvangen zodra een update is gepost.

De Kickstarter-app gebruikt diverse Material Design-elementen en voelt hierdoor soepel en snel aan. Helaas is het voor ontwikkelaars nog niet mogelijk om hun project vanuit de Android-app te beheren. Daarvoor zullen zij alsnog een pc moeten gebruiken. Kickstarter belooft wel dat in de toekomst nog functies aan de app worden toegevoegd.

Kickstarter voor Android downloaden

De Kickstarter-app is gratis in gebruik en via onderstaande link te downloaden. Voor de installatie heb je 6,3MB aan vrije opslagruimte en Android 4.1 of hoger nodig.

Download Kickstarter in Google Play (gratis)

Bron: Kickstarter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu