Kickstarter werkt aan Android-app

Redactie
26 juni 2013, 15:26
1 min leestijd
Kickstarter werkt aan Android-app
kickstarter

Kickstarter werkt aan een eigen Android-app. Dat bevestigt Kickstarter tegenover AndroidPlanet. De crowdfundingwebsite heeft al een iOS-app, maar wil zijn app naar meerdere platformen brengen. Kickstarter meldt dat er nog geen indicatie van de releasedatum bekend is, maar dat het bedrijf erg hard werkt aan het ‘op grotere schaal beschikbaar maken’ van de app.

Op crowdfundingwebsite Kickstarter kunnen gebruikers projecten ‘backen’ door een geldbedrag aan de bedenker van een project te geven. De projecten op de crowdfundingwebsite variëren van aparte fietsbellen, nieuwe games tot heuse 3D-printers, en bezoekers hebben de mogelijkheid om een project te steunen en voor het bedrag dat ze aan een project geven een ‘reward’ te kiezen. Deze rewards variëren van een kaartje of filmpje tot het product zelf.

Lees verder na de advertentie.

Bij Kickstarter ben je mede-investeerder

Kickstarter screenshot

Als het financieringsdoel van het Kickstarterproject wordt behaald, is het succesvol en kan de bedenker met zijn project beginnen. Hierdoor duurt het veelal een half jaar tot een jaar voordat backers hun beloofde reward ontvangen, maar krijgen ze wel het gehele proces – van de productie tot de levering – als mede-investeerders mee. Android-spelcomputer Ouya is bijvoorbeeld begonnen als Kickstarter-project.

Tot het moment dat de Android-app van Kickstarter in de Play Store te downloaden is, adviseert de crowdfundingwebsite van de mobiele website gebruik te maken. “De mobiele webpagina van onze projecten worden door Android-smartphones volledig ondersteund.” De screenshots aan de rechterzijde zijn van de iOS-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu