Kijk televisie-uitzendingen terug op je Android-apparaat met Androidgemist

Redactie
22 oktober 2011, 16:06
2 min leestijd
Kijk televisie-uitzendingen terug op je Android-apparaat met Androidgemist
Kijk televisie-uitzendingen terug op je Android-apparaat met Androidgemist

Helaas ontbreekt het in de Android Market aan officiële apps van de Nederlandse Publieke Omroep en de commerciële omroepen om hun televisieprogramma’s terug te kijken, maar gelukkig zijn er wel andere manieren om deze programma’s op je Android-apparaat terug te kunnen kijken. Een van deze alternatieven is Androidgemist. Met de applicatie kan je onder meer programma’s van de NPO, RTL en SBS terugkijken en zelfs live-televisie bekijken, hoewel dit laatste niet altijd even goed werkt.

Via Androidgemist kan je onder meer Uitzending Gemist, RTL Gemist, SBS6 Gemist, Net5 Gemist en Veronica Gemist benaderen. Hiernaast zijn ook fragmenten van CNN en Eredivisie Live via de applicatie te bekijken. Om een uitzending terug te kijken moet je eerst selecteren bij welke omroep deze wordt uitgezonden en kan je vervolgens in een lijst met programma’s gaan bladeren. Vervolgens zie je dan de laatste afleveringen staan en kan je gaan beginnen met kijken.

Lees verder na de advertentie.

De beeld- en geluidskwaliteit is behoorlijk goed te noemen, hoewel het soms wel even duurt voordat een stream geladen is. Hierbij is het wel aan te raden om een redelijk krachtig Android-apparaat te gebruiken omdat het hele proces redelijk wat rekenkracht lijkt te kosten. Via Androidgemist is ook live-televisie te bekijken. Zo kan je onder meer Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, RTL4, RTL7, SBS6, Veronica bekijken en een rits themakanalen. De makers van de applicatie waarschuwen er wel voor dat dit niet altijd even goed werkt omdat ze de livestreams niet aanbieden maar elders vandaan halen.

De Androidgemist.nl player is gratis te downloaden in de Android Market. Je moet wel Flash hebben geïnstalleerd hebben op je Android-apparaat net als de Vitamio plugin die je in de app zelf kunt downloaden als je voor het eerst een stream selecteert. Om Androidgemist te gebruiken heb je minimaal Android 2.1 nodig. De applicatie is ook geoptimaliseerd voor tablets.

Downloaden via Android Market: (gratis)

[qr naam=”Androidgemist.nl Player” package=”jeroen.pro.androidgemist”]

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's