De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Kijk televisie van KPN op je Android-tablet

Redactie
20 december 2011, 15:10
2 min leestijd
Kijk televisie van KPN op je Android-tablet
Kijk televisie van KPN op je Android-tablet

Het was al geruime tijd mogelijk om via de iPad live naar televisie van KPN te kijken, maar vanaf vandaag is het ook mogelijk om dit te doen met je Android-tablet. KPN heeft een speciale app uitgebracht waarmee je twintig zenders live kunt bekijken. Ook kan je de programmagids opvragen met de app. Naast het kijken van live televisie kan je ook opnames inplannen via de applicatie. Hier moet echter wel voor worden bijbetaald.

Alle bekende Nederlandse zenders zijn te bekijken via de app van KPN. Je kunt gemakkelijk tussen de verschillende zenders wisselen. Het is ook mogelijk om één zender op de televisie te bekijken en een andere zender op je tablet. Dit zou de noodzaak voor een tweede televisie moeten verminderen. Ook Uitzending Gemist en RTL Gemist zijn te benaderen via de app. Het is alleen mogelijk om thuis naar live televisie te bekijken, ben je onderweg dan kun je maar een beperkt gedeelte van de KPN-app gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Als je de beschikking hebt over een DVR van KPN, alleen in combinatie met het Opnemen pakket, dan kan je opnames inplannen via je Android-tablet. Je kunt een programma selecteren om op te nemen en je opnames beheren. De digitale videotheek van KPN is nog niet te bekijken via je Android-tablet, maar je kunt er wel in bladeren. KPN is wel bezig om deze functionaliteit binnenkort toe te voegen zodat je ook via je tablet films kan huren en bekijken.

Naast het live televisiekijken heeft KPN ook een aparte Android-app voor smartphones gelanceerd. Hiermee kan je opnames inplannen op afstand. Het bekijken van televisie-uitzendingen is nog niet mogelijk, maar deze functionaliteit zal in de eerste helft van 2012 worden toegevoegd. KPN iTV Online voor tablets en telefoons zijn allebei gratis te downloaden in de Android Market. Je hebt wel een (televisie)abonnement van KPN nodig om deze apps te kunnen gebruiken.

Downloaden via Android Market: KPN iTV Online (gratis)

Downloaden via Android Market: KPN iTV Online for phones (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu