De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Eindelijk ondersteunt Kindle splitscreen: lees terwijl je wat anders doet

Erwin Vogelaar
28 juli 2018, 18:41
2 min leestijd
Eindelijk ondersteunt Kindle splitscreen: lees terwijl je wat anders doet

De Kindle-app heeft een update gekregen, waardoor het nu eindelijk mogelijk is om splitscreen te gebruiken. Lezen terwijl je wat anders doet dus.

Lees verder na de advertentie.

Kindle splitscreen op Android

Kindle heeft een fijne app om ebooks mee te lezen, mits je jouw boeken koopt bij webwinkel Amazon. Toch heeft lezen op een smartphone nadelen, want je wordt al snel afgeleid. Je krijgt bijvoorbeeld een WhatsApp-berichtje, wil Twitter lezen of moet iets opzoeken via Google. Om dat te doen moest je vooralsnog het boek telkens wegstoppen, maar dat is niet meer nodig.

Amazon is er een beetje laat mee, maar de Kindle-app ondersteunt eindelijk spliscreen. Dat betekent dat je jouw boek op de ene helft van het scherm plaatst, terwijl je op de andere helft een andere app neerzet. Handig als je bijvoorbeeld een boek hebt waarvoor je regelmatig dingen moet opzoeken, of je tijdens het lezen een gesprek via een berichten-app voert.

Zo werkt het

Heb je de nieuwste update van de app geïnstalleerd, dan kun je splitscreen activeren door de recent-knop ingedrukt te houden. Dat is het vierkantje rechtsonder. Vervolgens wordt je huidige app aan de bovenkant geplaatst en kun je een tweede app voor de onderkant kiezen. Door te slepen met de lijn tussen de apps, bepaal je hoeveel ruimte beide apps krijgen.

Daarnaast voegt Amazon een meldingencentrum toe. Over een paar weken is op deze plek informatie te vinden over nieuwe releases en aanbiedingen, maar krijg je ook een analyse over je leesgedrag. Voor de splitscreenmodus en de voorbereiding op het meldingencentrum download je de nieuwste versie van de app via onderstaande link in de Play Store.

Download Kindle in Google Play (gratis)

Andere boeken-apps

Koop je jouw boeken niet bij Amazon? Dan zijn er ook andere boeken-apps om op je smartphone te lezen. Android Planet zet de zes beste ebook-apps voor je op een rij.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu