Kiwi Beta: onbeperkt muziek en videos op je Android-telefoon

Wouter Nijsen
16 juni 2011, 19:56
1 min leestijd
Kiwi Beta: onbeperkt muziek en videos op je Android-telefoon
Kiwi Beta_icon

Kiwi Beta is een nieuwe streaming-service voor muziek en video met een eigen desktop- en Android-app. De database van Kiwi bevat, naar eigen zeggen, een paar miljoen muzieknummers en enkele duizenden videoclips voor nagenoeg alle muziekstromingen. Naast de bekende platenlabels biedt Kiwi ook muziek aan van de kleinere vaak wat onbekendere labels.

In de Kiwi Android-app vind je 100 verschillende playlists, maar je kunt natuurlijk ook je eigen playlists aanmaken. Dat kan eenvoudig door te zoeken op de naam van een band of uitvoerende, albumnaam, of de titel van een nummer en vervolgens de gewenste nummers aan een playlist toe te voegen. De zoekresultaten bevatten overigens zowel muziek als video. Ben je op zoek naar nieuwe muziek dan kun je in de Kiwi-app zien welke albums recent aan de database zijn toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Kiwi_Android
Kiwi_Android_1

Zoals gezegd is Kiwi nog een Beta en moet je je inschrijven om een uitnodiging voor deelname te ontvangen. Dat kan via de Android-app maar ook via de Kiwi-website. Mag je deelnemen, dan kun je gedurende 3 maanden gratis gebruikmaken van Kiwi. Na de Beta zullen er verschillende betaalde abonnementen beschikbaar zijn waarvan de prijzen op dit moment nog niet bekend zijn. De Kiwi-app is gratis te downloaden in de Android Market en volgens de ontwikkelaar geschikt voor Android-telefoons en -tablets al is de app op een tablet helaas alleen in de portrait-stand te gebruiken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu