Klassieke actiegame Contra: Evolution verschijnt voor Android

Gijs Ettes
22 augustus 2013, 15:24
1 min leestijd
Klassieke actiegame Contra: Evolution verschijnt voor Android
contra: evolution

Contra: Evolution is de eerste officiële Contra-game die in Google Play is beland, en brengt al het tweedimensionale ren- en schietwerk uit 1987 naar je Android-apparaat met een opgefrist uiterlijk. De game is niet eens prijzig: voor 74 eurocent kun je al aan de slag.

In Contra kun je kiezen tussen Bill ‘Mad Dog’ Rizer en Lance ‘Scorpion’ Bean. Met een van deze twee heren vecht je tegen aliens in de jungles van Zuid-Amerika. Gelukkig kun je tijdens dat vechten wel power-ups verzamelen, want Contra staat bekend als een van de moeilijkere games ooit gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Als je deze moeilijkheidsgraad goed weet te doorstaan, speel je op den duur allerlei nieuwe levels en personages vrij. Er zijn ook verschillende uitdagingen te voltooien, maar die vergen meestal nog meer van je vaardigheden als gamer.

Contra: Evolution speelt verrassend soepel op een touchscreen. Met je linkerduim beweeg je om je personage naar links of rechts te sturen, en je schiet automatisch in de richting waar je naartoe loopt of springt. Constant wordt er op je geschoten tijdens dit ren- en schietwerk; aan het einde van ieder level word je uitgedaagd door een fikse eindbaas.

Download: Contra: Evolution (€0,74)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu