Klassieke game Sonic CD nu ook te spelen op Android

Redactie
18 december 2011, 16:48
1 min leestijd
Klassieke game Sonic CD nu ook te spelen op Android
Klassieke game Sonic CD nu ook te spelen op Android

Achttien jaar nadat Sonic CD voor het eerst uitkwam op de Sega Mega Drive is de game ook uitgebracht voor Android. Sonic CD is een van de beste games in de Sonic the Hedgehog series. Het spel Sonic CD was destijds ontwikkeld voor de Sega Mega-CD, een uitbreiding voor de Sega Mega Drive die nooit echt goed is aangeslagen bij het grote publiek. Sonic CD zelf werd wel goed ontvangen en heeft nu dan eindelijk de kans om te worden gezien en gespeeld door een groot publiek.

In Sonic CD speel je elk leven niet één keer maar drie keer: in het verleden, heden en de toekomst. Elk keer verandert het level afhankelijk van in welke tijd je speelt. Doordat je in verschillende tijden speelt kan je het einde van de game ook veranderen. In het spel moet je zoveel mogelijk ringen verzamelen en door op topsnelheid te rennen kan je door tijdzones heen springen. De toekomst is steeds het de laatste tijdzone die je speelt waarbij je een eindbaas moet verslaan. De gameplay is redelijk gelijk gebleven, hoewel je nu wel touchbediening hebt.

Lees verder na de advertentie.

Sonic CD is voor 1,53 euro te downloaden en dat is geen geld om deze klassieker weer eens te spelen. Om het spel te draaien heb je minimaal Android 2.1 nodig. Nagenoeg alle moderne Android-apparaten worden ondersteund. Het is niet de enige klassieker die onlangs nu voor Android is uitgebracht, eerder deze week verscheen ook Grand Theft Auto III in de Android Market.

Downloaden via Android Market: Sonic CD (€1,53)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu