Zo maakt Google de Klok-app een stukje overzichtelijker

Erwin Vogelaar
14 februari 2017, 20:26
2 min leestijd
Zo maakt Google de Klok-app een stukje overzichtelijker

Google heeft de Klok-app in de Play Store een update gegeven. Deze kleine update zorgt ervoor dat de app een stukje overzichtelijker wordt.

Lees verder na de advertentie.

Klok-app

Sommige apps gebruik je onopgemerkt best vaak, bijvoorbeeld de Klok-app van Google. Niet om naar de tijd te kijken, maar bijvoorbeeld om een wekker in te stellen, een timer te starten of een stopwatch aan te zetten. Google heeft de app nu een update gegeven van versie 4.6.1 naar versie 5.0. Met deze update krijgt de Google Klok een aantal kleine aanpassingen, waardoor de overzichtelijkheid er op vooruit gaat.

Voornamelijk opvallend zijn de tabs bovenin het scherm. In de oude versie stonden hier enkel wat icoontjes van de functies die je kunt gebruiken: een wekkertje, klokje, zandloper en stopwatch. In de nieuwe versie zijn deze tabs uitgebreid met woorden die duidelijk aangeven om welke functie het gaat. Ook wordt nu de volledige breedte van het scherm gebruikt. In bovenstaande screenshots zie je het verschil. Ook zie je hier dat de digitale tijd nu secondes kan aangeven. Om dit te activeren ga je naar de instellingen van de app en kies je voor ‘Tijd met seconden weergeven’. Ook heeft de tijd een wat dikker lettertype gekregen.

Gebruik je Android Nougat? Dat kun je sinds de vorige update ook nieuwe shortcuts gebruiken, zodat je direct vanuit het thuisscherm een alarm kunt instellen of een timer of stopwatch kunt starten. Wel zo handig als je dit snel wil doen. Ook kun je vanuit deze shortcuts een screensaver activeren. Tevens zullen timers en stopwatches sinds de vorige update gewoon actief blijven als je jouw toestel opnieuw opstart.

Klok downloaden

Googles Klok-app kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De nieuwe versie van de app wordt langzaam uitgerold, dus je moet mogelijk nog even geduld hebben.

Download Klok in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu