Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Klyph: prachtige Facebook-app in échte Android-stijl

Gijs Ettes
25 september 2013, 14:12
1 min leestijd
Klyph: prachtige Facebook-app in échte Android-stijl
klyph

Toen we Klyph op de redactie voor het eerst gebruikten, moesten we even knipperen. Je waant jezelf bijna in de Google Plus-app, maar kijkt toch echt door je Facebook-tijdlijn. Klyph for Facebook ziet er namelijk prachtig uit.

De app-beschrijving van Klyph liegt er niet om: “Iedereen wordt moe van de lelijke en trage officiële Facebook-app, dus waarom ga je niet eens Klyph proberen: een nieuwe cliënt voor Facebook.” Deze quote omschrijft eigenlijk prima wat Klyph voor jouw Android-smartphone of -tablet wilt betekenen: Facebook in een veel mooier Android-jasje.

Lees verder na de advertentie.

Als je de app opent, krijg je meteen je tijdlijn te zien, die tijdens het naar beneden scrollen met een mooie animatie steeds meer posts tevoorschijn tovert. Onder iedere post staan handige knoppen, waarmee je snel alles kunt doen wat je in het normale Facebook ook kan: delen, liken en reageren.

Als je links vanuit de zijkant van het scherm veegt, komt er een handig menu in beeld, waarin je onder andere naar allerlei andere delen van Facebook kunt springen. Denk hierbij aan zaken als de groepen waarvan je lid bent, je albums en zelfs de verjaardagen van al je contactpersonen.

Het enige nadeel van Klyph is dat je af en toe onderin een advertentie ziet. Dit heeft de app echter nodig om gratis te blijven. Mocht je Klyph helemaal het einde vinden en die reclames helemaal niks, dan kun je altijd nog voor de Pro-versie van de app gaan. Deze kost je slechts 1,99 euro en is volledig reclamevrij.

Download: Klyph (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu