De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

KNMI brengt advertentievrije weer-app voor Android uit

Thomas Haenen
30 oktober 2017, 9:24
2 min leestijd
KNMI brengt advertentievrije weer-app voor Android uit

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut heeft eindelijk zijn eigen app. Met de weer-app van het KNMI blijf je onder andere op de hoogte van weeralarmen.

Lees verder na de advertentie.

Reclamevrije KNMI-app beschikbaar

Eigenlijk is het KNMI rijkelijk laat met zijn eigen app – het aanbod van weerdiensten voor Android is onderhand al aardig groot. Toch is de nieuwe app een goede optie voor iedereen die weersvoorspellingen zoekt. Niet alleen omdat de KNMI-app advertentievrij is, maar omdat andere diensten vaak hun informatie bij de organisatie halen. Al sinds 1854 geeft het overheidsinstituut namelijk weersvoorspellingen voor heel Nederland.

→ Overzicht: de beste weer-apps voor Android

Natuurlijk kun je nooit 100 procent vertrouwen op een weersvoorspelling, maar met het KNMI heb je in ieder geval aardig wat zekerheid. Als je de app opent, krijg je in één oogopslag het actuele weer te zien, inclusief een buienradar, de windsnelheid en windrichting. Zo weet je niet alleen of het nu regent, maar ook of je later vandaag nog iets kunt verwachten. De app toont informatie op basis van je huidige locatie, of voor door jou gekozen gemeenten.

Kijk je liever verder vooruit, dan heeft de app een 14-daagse verwachting. Die toont, naast de verwachte minimum en maximum temperatuur, ook het langjarig gemiddelde. Daarmee zie je of het warmer of juist kouder is dan normaal. Bekijk de verwachtingen met visuele icoontjes, of in tekstvorm voor wat extra informatie.

Het KNMI is daarnaast verantwoordelijk voor de weeralarmen bij gevaarlijk weer, zoals zware windstoten of extreme regenbuien. Ook daar houdt deze app je van op de hoogte. Geef aan dat je een notificatie ontvangt zodra de KNMI een weeralarm uitstuurt, of ontvang elke dag een berichtje met het weeroverzicht.

KNMI-app voor Android downloaden

De KNMI-app is via onderstaande link in de Play Store te vinden. De app is gratis, reclamevrij en werkt op elke smartphone met Android 4.0 of nieuwer.

Download KNMI in Google Play (gratis)

Bron afbeelding: Alexander Dummer
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu