Populaire mediacenterdienst Kodi brengt Android-app uit

Redactie
15 juni 2015, 13:22
1 min leestijd
Populaire mediacenterdienst Kodi brengt Android-app uit

De populaire mediacenterdienst Kodi, die voorheen bekend was als de opensourcesoftware XBMC, heeft zijn officiële Android-app uitgebracht. De app is gratis in Google Play te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

De app was al langer beschikbaar, maar enkel in gesloten bèta. Testers konden de app downloaden en feedback achterlaten, waar Kodi vervolgens mee aan de slag is gegaan. Het resultaat is de app die nu in Google Play voor elke Kodi-gebruiker te downloaden is.

Kodi is bekend als mediacentersoftware en gaat de concurrentie aan met betaalde diensten als Plex. De software kun je naar eigen wens aanpassen en zorgt ervoor dat media van jouw computer of NAS op meerdere apparaten beschikbaar is.

Dit kun je met de Kodi Android-app

Met de app kun je bijvoorbeeld lokale media als gedownloade video’s naar je Android streamen, die normaliter op je pc zijn te vinden. Of de mogelijkheid om dezelfde lokale video’s naar de Chromecast te streamen. Media wordt tevens van bijbehorende informatie voorzien, zoals een filmposter bij een film. Naast video’s ondersteunt Kodi ook foto’s en muziek.

kodi2

Kodi biedt daarnaast vele plug-ins aan waarmee gebruikers hun software naar eigen wens kunnen aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan een sectie met het weer of de mogelijkheid om on-demand-diensten aan Kodi toe te voegen.

Download de Kodi Android-app

De Kodi Android-app is gratis te downloaden in Google Play en werkt samen met de eveneens gratis software voor het mediacenter.

Download Kodi in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu