Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Ontdek de beste fiets- en wandelroutes met Komoot

Thomas Haenen
26 juli 2017, 12:33
2 min leestijd
Ontdek de beste fiets- en wandelroutes met Komoot

Zin om deze zomer op avontuur te gaan, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Met de Komoot-app voor Android stel je makkelijk je eigen fiets- en wandelroutes samen.

Lees verder na de advertentie.

Zo ga je aan de slag met Komoot

Komoot is een essentieel pakket voor actieve wandelaars. Via de app krijg je een compleet overzicht van wandelpaden in de buurt te zien. Vooraf vul je je route in, die je vervolgens offline kunt opslaan. Vervolgens laat de app je weten welke bezienswaardigheden en eetplekken je tegenkomt op deze route, hoeveel heuvels je onderweg ziet en er wordt zelfs een moeilijkheidsgraad op je route gestempeld. Je kunt er ook voor kiezen om een route samen te stellen op je computer, en die door te sturen naar je smartphone, laptop of smartwatch.

Komoot

Ook voor fietsers en mountainbikers is de app handig. Nadat je een route hebt samengesteld, krijg je namelijk te zien wat voor soort wegdek je kunt verwachten. Zit er vooral asfalt op je route, of moet je rekening houden met onverharde wegen? Komoot geeft je stemgestuurde instructies bij de navigatie, zodat je niet op je fiets met je smartphone in de weer bent om de route te ontdekken.

Tijdens de tocht houdt Komoot via gps je route bij. Kom je een bijzonder plekje tegen, of wil je een bijzonder moment vastleggen, dan kun je foto’s en tekst aan die route toevoegen. Na afloop wordt het opgeslagen als je persoonlijke verhaal, dat je desgewenst kan delen met andere gebruikers van de app. Of houd het voor jezelf, en kijk later nog eens terug op je favoriete tochten. Daarmee is het dus meer dan alleen een alternatief voor Google Maps.

Komoot voor Android downloaden

Komoot staat gratis in de Play Store. De eerste regio is gratis, daarna betaal je voor nieuwe gebieden. Daarbij heb je de keuze uit regio’s per stuk aanschaffen, of gebundelde pakketten van grotere gebieden.

Download Komoot in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu