De beste Android-apps om Koningsdag 2019 mee te vieren

Dennis de Vries
26 april 2019, 12:02
5 min leestijd
De beste Android-apps om Koningsdag 2019 mee te vieren

Koningsdag is voor veel mensen dé feestdag van het jaar. Om er het maximale uit te halen, zetten we de beste apps voor Koningsdag 2019 op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

1: Woov

Woov android app

Woov is een app speciaal gemaakt voor het festivalseizoen. Tijdens Koningsdag is goed merkbaar dat dat de app een Nederlands product is. Dan voegt het een heel serie grote Koningsdagfeesten toe aan zijn repertoire. Daarmee krijg je gedetailleerde informatie over bijvoorbeeld alle grote feesten in Amsterdam, Utrecht en Arnhem en ook over evenementen als Supersized Kinsday in Eindhoven, Slam! Koningsdag in Alkmaar of de verschillende Kingsland feesten Nederland.

Woov heeft van al deze evenementen een fraaie 3D-plattegrond van het festivalterrein, waarop alle voorzieningen staan aangegeven. Zijn er meerdere podia, met verschillende optredens en wil je niets missen? Je kunt eenvoudig je eigen programma samenstellen aan de hand van de line-up die dag. Daarnaast biedt Woov je de mogelijkheid om elkaar terug te vinden als je iemand kwijt bent op het terrein. Je kunt al vooraf in contact komen met andere feestgangers om samen in de stemming te komen, je oranje outfit te delen of praktische vragen te stellen.

Download Woov in de Play Store (gratis)

2: Koningsdag 2019

Koningsdag 2019 android app

Dit jaar bezoekt de koninklijke familie Amersfoort. Ben je van plan die kant op te gaan, dat heeft de Koningsdag 2019-app handige informatie. Zo vind je in deze app het programma dat Koning Willem-Alexander en Maxima zullen volgen, kun je op Google Maps de route zien die ze door de stad afleggen en staat er een overzicht van faciliteiten en voorzieningen.

Zo hoef je niet ver te zoeken als je een kopje koffie of toiletbezoek nodig hebt. Het is niet de meest modern vormgegeven app, maar het biedt handige informatie voor wie niet bekend is in Amersfoort maar toch niets wil missen van het bezoekje van de Oranjes.

Download Koningsdag 2019 in de Play Store (gratis)

3: Buienradar – weer

Buienradar android app

De weersvoorspellingen zijn niet denderend, dus deze app mag helaas niet ontbreken in een lijstje apps voor Koningsdag 2019. Buienradar heeft een uitgebreide weer-app met live updates. Je kunt zelf pushnotificaties instellen, zodat je vooraf een seintje krijgt als het gaat regenen. Zo kun je een schuilplaats zoeken of een poncho aantrekken voor het losbarst.

De live radarbeelden, met voorspellingen, laten je nauwkeurig zien wanneer de regen weer voorbij is en je weer vrolijk verder kunt feesten. Buienradar biedt naast informatie over regen ook specifieke voorspellingen en gegevens over motregen, hooikoorts, wind en onweer. Laten we echter hopen dat het gewoon bij een lekker zonnetje blijft.

Download Buienradar in de Play Store (gratis)

4: Shazam

Shazam android app

Op Koningsdag vind je op elke straathoek vaak wel een dj die lekker plaatjes staat te draaien. Wil je weten wat er te horen is, dan kun je jouw telefoon even laten luisteren. Als je een Pixel 2 of Pixel 3 hebt, dan kun je dankzij de ‘Now Playing’ functie snel op je lockscreen zien wat voor muziek er speelt.

Heb je een ander toestel, of wil je meer functies, dan biedt de app Shazam uitkomst. Open de app, druk op de knop en na een paar seconden heb je meestal een titel en artiest. Shazam biedt je ook de mogelijkheid om meteen meer van deze artiest te ontdekken of live songteksten te tonen. Zo kun je direct meezingen.

Download Shazam in de Play Store (gratis)

5: Vaarwater

Vaarwater android app

Amsterdam is op Koningsdag gezellig, maar ook gigantisch druk. Als je een bootje hebt, kun je gemakkelijk de stad doorkruisen over de vele grachten. Zo kun je overal de sfeer proeven. Voor wie deze dag wil dobberen tussen de andere Amsterdamse feestgangers, is de app Vaarwater onmisbaar.

Speciaal gemaakt voor de pleziervaart in en om de hoofdstad. Het geeft je alle routes op de Amsterdamse grachten, geeft advies over je vaarsnelheid en laat je weten als het weer dreigt om te slaan. Ook geeft de app aan welke voorzieningen, zoals winkels of een toilet, in de buurt zijn.

Download Vaarwater in de Play Store (gratis)

6 Tikkie

Tikkie android app

Mocht je ‘m nog niet hebben, dan is dit een goed moment om ‘m te installeren. Tikkie maakt afrekenen eenvoudig door het versturen van een betaalverzoek. Dat kan voordelen hebben als je zelf op een kleedje gaat zitten om spullen te verkopen. Geen gehannes met wisselgeld, je kunt je klanten gewoon een Tikkie sturen.

Omdat de app de mogelijkheid heeft om ook betaalverzoekjes via qr-code te delen, hoef je geen telefoonnummers uit te wisselen met vreemden. Even de camera op elkaars telefoon richten en afrekenen maar. Los van op de vrijmarkt, komt Tikkie ook van pas als je met een groepje op stap gaat. Een potje maken of achteraf de kosten verrekenen in de WhatsApp-groep is hiermee zo gebeurd.

Download Tikkie in de Play Store (gratis)

7: NS Reisplanner

NS reisplanner android app

Op een dag als Koningsdag is het vervoer altijd net even anders dan je gewend bent. Steden zijn niet of nauwelijks met de auto bereikbaar. De trein rijdt met een aangepaste ‘oranjedienstregeling’. En het is waarschijnlijk druk op de stations. Om daar ter plekke dus uit te vinden welke treinen er rijden, is een hele klus. De NS Reisplanner-app houdt rekening met alle wijzigingen en je kunt direct zien of jouw trein vertraging heeft.

De app heeft daarnaast handige extra’s. Zo kun je vooraf zien met welke trein je reist, welke voorzieningen die heeft en geeft hij aan hoe druk het in de treinstellen is. Ook wordt aangewezen waar de paaltjes om in en uit te checken zijn op de stations. De Reisplanner geeft niet alleen informatie over reizen met treinen van NS, ook andere vervoersbedrijven en -opties worden meegenomen.

Download NS Reisplanner in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu