De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Ga goed voorbereid Koningsdag in met deze 7 apps

Wouter Nijsen
27 april 2018, 8:22
3 min leestijd
Ga goed voorbereid Koningsdag in met deze 7 apps

Onze koning viert vandaag zijn verjaardag en dat mag iedereen weten. Android Planet heeft zeven Koningsdag-apps voor je uitgezocht waarmee je verzekerd bent van een geslaagd feestje.

Lees verder na de advertentie.

1. Koningsdag 2018

De Koningsdag 2018-app verzamelt alle informatie die je nodig hebt over Koningsdag. In de applicatie vind je het programma van de koning en kun je op een kaart zien waar hij en Maxima voorbijkomen.

Daarnaast zijn er allerlei evenementen verzameld, zodat je snel kunt checken of er nog leuke feestjes in Groningen plaatsvinden. Ook zijn er handige tips aanwezig, die bijvoorbeeld uitleggen welke leden van de Koninklijke Familie aanwezig zijn en waar je het beste kunt parkeren.

Download Koningsdag 2018 in Google Play (gratis)

2. Buienalarm

Buienalarm

De weergoden zijn ons dit jaar niet zo goed gezind tijdens Koningsdag. Het is wel zo handig om te weten of en wanneer er bij jou een bui gaat vallen. Buienalarm laat via een notificatie weten wanneer er slecht weer bij jou in de buurt op komst is. In een handige tabel toont de app hoeveel millimeter regen je kunt verwachten.

De app werkt in heel Nederland en biedt een kaartje waarop je ziet hoe de buien zich ontwikkelen. Naast je huidige locatie kun je ook twee andere gebieden instellen; ideaal dus als je altijd wil weten hoe het weer thuis of bij je volgende feestje is.

Download Buienalarm in Google Play (gratis)

3. Shazam

shazam koningsdag-apps

Op Koningsdag pakken festivals groot uit. Veel bekende dj’s en artiesten treden die dag door heel het land op. Wel zo handig om Shazam bij de hand te hebben als je de naam wil weten van een voor jou nog totaal onbekend nummer. Of als je erachter wil komen welke plaat Martin Garrix nu weer draait.

Shazam is simpel in gebruik. Als je de app opstart, verschijnt er een knop in beeld waarop je moet drukken om de naam van het nummer te achterhalen. Als het liedje goed hoorbaar is voor Shazam, zal de app binnen enkele seconden naam, artiest en achtergrondinformatie tonen.

→  Download Shazam in Google Play (gratis)

4. Zoek Mijn Vrienden

zoek mijn vrienden-apps

Op een festival komen met z’n allen is één ding, maar bij elkaar blijven is misschien wel nog lastiger. Vooral als iemand ‘even’ drinken gaat halen bij de bar, ben je waarschijnlijk een uur verder voordat je lauwwarme glas bier is gearriveerd. En hints als ‘ik sta rechtsvoor’ helpen je ook niet echt in je zoektocht.

De app Zoek mijn Vrienden zorgt ervoor dat dit probleem tot de verleden tijd behoort. Voeg elkaar toe in de app en je bent altijd op de hoogte waar jouw vrienden zich bevinden. Laat die grote evenementen maar komen!

→  Download Zoek Mijn Vrienden in Google Play (gratis)

5. Periscope

periscope koningsdag-apps

Tijdens het feestvieren moet je natuurlijk ook de wereld laten zien dat jij op het tofste feestje bent. Gebruik de Periscope-app om je eigen livestreamkanaal op te starten. Deel de stream op Twitter om ook je volgers op de hoogte te brengen van al je festiviteiten.

Wanneer je kanaal populair is en veel geliked wordt, stijgt deze in de hitlijsten. Wie weet wordt jouw stream wel opgepakt door bekende tv-programma’s.

→  Download Periscope in Google Play (gratis)

6. Google Maps

Ook met Google Maps kun je tegenwoordig live je locatie delen. Erg handig voor tijdens Koningsdag, want hiermee kun je snel op een kaart checken waar je vrienden zijn. Hierbij is het wel zaak om Google Maps toestemming te geven dat je locatie gedeeld mag worden. Wil je snel je locatie delen, dan kun je dit direct in de app doen, of een link sturen die je vrienden vervolgens kunnen openen.

→  Download Google Maps in Google Play (gratis)

7. Tikkie

tikkie

Niets is zo vervelend als na een geslaagde Koningsdag je rekeningnummer naar vrienden sturen, zodat ze de voorgeschoten drankjes kunnen terugbetalen. Tikkie maakt dit een stuk eenvoudiger, doordat je een bedrag kunt vaststellen en vervolgens een link doorstuurt. Vrienden kunnen dan direct het bedrag naar je overmaken. Tikkie werkt met alle grote banken in Nederland.

→  Download Tikkie in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu