Met deze weer-apps blijf je met Koningsdag droog

Lars Paymans
26 april 2016, 17:07
2 min leestijd
Met deze weer-apps blijf je met Koningsdag droog

Heb jij morgen al plannen voor Koningsdag? Waarschijnlijk wel, en de kans is groot dat deze in de buitenluchten plaatsvinden. Met deze Android weer-apps voorkom je dat je doorweekt over een vrijmarkt struint.

Lees verder na de advertentie.

Wemple Weather: algemene Koningsdag weer-app

Wemple Weather hebben we een tijdje terug al op Android Planet besproken, maar is nog steeds een erg fijne weer-app. Het design is overzichtelijk, zodat je in een oogopslag ziet of en wanneer het gaat regenen.  Door in de Wemple Weather-app op het gele cirkeltje te tikken (met het kalendertje) kun je de voorspelling voor de komende uren opvragen. In een overzicht zie je hierdoor precies wat de minimum en maximum temperatuur is  en hoe hard het gaat regenen.

Wemple Weather geeft zelfstandig op basis van je locatie de weersvoorspelling, al kun je in de instellingen ook andere steden toevoegen. Handig als je met Koningsdag nog ergens anders heen gaat. De app is gratis via onderstaande link te downloaden.

Download Wemple Weather in Google Play (gratis)

Buienalarm: voor snelle handige regen-notificaties

Als je puur op zoek bent naar een app die je waarschuwt voor een op handen zijnde plensbui, dan is Buienalarm de ideale app.  De applicatie laat in een duidelijke grafiek zien hoe laat het gaat regenen, waarbij je aan de hoogte van de blauwe lijn ziet hoeveel regen er uit de lucht komt. Door notificaties in te stellen krijg je ruim van tevoren al een waarschuwing, zodat je alle tijd hebt om ergens onderdak te zoeken.

In Buienalarm kun je net als bij Wemple Weather verschillende gebieden instellen. Handig als je van plan bent om Koningsdag in twee plaatsen door te brengen. De app heeft naast de grafiek ook een kaartje, zodat je kunt zien welke buien er nog in aantocht zijn. Buienalarm downloaden kan via de link hieronder.

Download Buienalarm in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu