Krijg Google’s kalender-app van de Galaxy Nexus op je Android-toestel

Elke smartphone-fabrikant heeft zijn eigen kalender-app: denk aan HTC, Samsung, LG en Sony. Maar toch vind ik de kalender-app van de Galaxy Nexus, die gebaseerd is op Vanilla (stock) Android 4.0, de mooiste. De rust van het Holo-uiterlijk waardeer ik enorm en de app is sinds kort in de Google Play Store te downloaden. Het is geen officiële app van Google, maar een gebruiker heeft het APK-bestand (de basis van een app) van de Galaxy Nexus gehaald en deze beschikbaar gemaakt voor andere toestellen. De kalender bevat geen reclame’s en is geheel gratis.

De ontwikkelaar beschrijft precies het gevoel dat ik ook had tijdens Samsungs update naar Ice Cream Sandwich:

Ik dacht: cool, Samsung heeft eindelijk mijn toestel de update naar Android 4.0 gegeven. Even kijken hoe de nieuwe kalend…. wacht eens even! Dit is gewoon de oude kalender. Damn you Samsuuunnnggg!!! * schudt met zijn vuist*

En dat is nu verleden tijd. Je kunt de app direct installeren. De kalender wordt in je synchronisatie-overzicht van Google weergegeven.

Download: Android 4 ICS Calendar (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!