Laat je favoriete feeds voorlezen (in het Engels) met WebTalks

Laat je favoriete feeds voorlezen met WebTalksMet WebTalks kan je diverse webfeeds laten voorlezen. Hierbij kan je artikelen selecteren van bekende nieuwsbronnen als de New York Times, TMZ, Engadget en TechCrunch. Je kunt deze artikelen handmatig selecteren of via spraak activeren (Play Engadget). Handig voor als je in de auto zit of geen zin hebt om zelf te gaan lezen. De app biedt ook ondersteuning voor Google Reader zodat je je bestaande feeds gemakkelijk kunt importeren.

Nadeel is wel dat de applicatie wel in diverse talen kan voorlezen maar niet in het Nederlands. Er wordt gebruikt gemaakt van de Pico TTS Engine, waarbij het niet mogelijk is om de Nederlandse taal te downloaden. Wel kun je onder meer Engels in diverse accenten (Amerikaans en Brits), Spaans en Duits downloaden. De Engelse stem klinkt wel wat houterig, maar is duidelijk genoeg om artikelen te kunnen volgen. Bij Nederlandse artikelen, zoals bij de feed van Androidplanet, klinkt dit wel vrij raar.

WebTalks is gratis te downloaden in de Android Market, maar er is ook een betaalde versie die 99 eurocent kost en die niet voorzien is van reclame’s. Jammer genoeg ontbreekt het aan een Nederlandse voorleesstem waardoor Nederlandse artikelen een beetje raar klinken als ze worden voorgelezen, maar toch is het een redelijk goede applicatie met veel potentie.

Downloaden via Android Market: WebTalks (Free) (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Downloaden via Android Market: WebTalks (€0,99)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.