Laat je favoriete feeds voorlezen (in het Engels) met WebTalks

Redactie
24 oktober 2011, 16:01
1 min leestijd
Laat je favoriete feeds voorlezen (in het Engels) met WebTalks
Laat je favoriete feeds voorlezen met WebTalks

Met WebTalks kan je diverse webfeeds laten voorlezen. Hierbij kan je artikelen selecteren van bekende nieuwsbronnen als de New York Times, TMZ, Engadget en TechCrunch. Je kunt deze artikelen handmatig selecteren of via spraak activeren (Play Engadget). Handig voor als je in de auto zit of geen zin hebt om zelf te gaan lezen. De app biedt ook ondersteuning voor Google Reader zodat je je bestaande feeds gemakkelijk kunt importeren.

Nadeel is wel dat de applicatie wel in diverse talen kan voorlezen maar niet in het Nederlands. Er wordt gebruikt gemaakt van de Pico TTS Engine, waarbij het niet mogelijk is om de Nederlandse taal te downloaden. Wel kun je onder meer Engels in diverse accenten (Amerikaans en Brits), Spaans en Duits downloaden. De Engelse stem klinkt wel wat houterig, maar is duidelijk genoeg om artikelen te kunnen volgen. Bij Nederlandse artikelen, zoals bij de feed van Androidplanet, klinkt dit wel vrij raar.

Lees verder na de advertentie.

WebTalks is gratis te downloaden in de Android Market, maar er is ook een betaalde versie die 99 eurocent kost en die niet voorzien is van reclame’s. Jammer genoeg ontbreekt het aan een Nederlandse voorleesstem waardoor Nederlandse artikelen een beetje raar klinken als ze worden voorgelezen, maar toch is het een redelijk goede applicatie met veel potentie.

Downloaden via Android Market: WebTalks (Free) (gratis)

Downloaden via Android Market: WebTalks (€0,99)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu