De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Laatste bètaversie Chrome-app laat websites notificaties sturen

Gijs Ettes
12 maart 2015, 9:45
1 min leestijd
Laatste bètaversie Chrome-app laat websites notificaties sturen

De laatste bètaversie van de Chrome-app voor Android laat websites notificaties tonen op Android-toestellen. Sites  moeten dan wel gebruikmaken van de service workers-api en gebruikers moeten voor elke website toestemming verlenen.

Lees verder na de advertentie.

Notificaties en pull-to-refresh

De Chrome Beta notificaties zijn via deze website uit te proberen. Of ze net zo werken als bij apps is nog niet duidelijk, en ook is het nog onbekend of en wanneer de functie zijn weg vindt naar de stabiele versie van Chrome voor Android. De service workers-api werd eerder door Google geïntroduceerd en moet web-apps offline functionaliteit geven. Hierbij kun je denken aan push notificaties en synchronisatie op de achtergrond.

Overigens maakt de bètaversie van Chrome het ook mogelijk om websites te verversen door de pagina omlaag te trekken (pull-to-refresh). Deze functionaliteit is al in diverse apps te vinden, waaronder Gmail en Twitter, en zorgt ervoor dat je niet meer op een aparte verversknop hoeft te drukken. Volgens Google moet deze functie bij  vrijwel elke website werken.

Bètaversie Chrome-app downloaden

De laatste bètaversie (Chrome Beta 42) is handmatig via deze link te downloaden, en brengt naast bovenstaande features prestatieverbeteringen en bugfixes met zich mee.

Chrome Beta is ook in Google Play te vinden, al betreft het daar pas versie 40. De app kun je via onderstaande link downloaden.

Download Chrome Beta in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu