LastFM blokkeert toegang voor third party applicaties

Wouter Nijsen
27 maart 2009, 20:40
1 min leestijd
LastFM blokkeert toegang voor third party applicaties
lastfm

LastFM is een een streaming muziekdienst waar je online muziek kunt luisteren. De muziek die LastFM je laat horen is gebaseerd op je eigen muzieksmaak. Je voert een favoriete   artiest in en LastFM laat vervolgens  ook muziek horen van artiesten met een vergelijkbare stijl.

Naar nu bekend geworden is gaat LastFM niet alleen geld vragen voor hun diensten, ze gaan nu ook third party applicaties blokkeren. Voor diverse platforms, waaronder Android, zijn niet-officiele LastFM applicaties beschikbaar. Het gebruik hiervan is na invoering van een betaalde LastFM dienst dus niet meer mogelijk.

Lees verder na de advertentie.

Voor Android betekent dit dat een applicatie als de aLast.FM player het niet meer zal doen. De officiële LastFM-applicatie (nog niet in de Nederlandse Android Market) blijft wel gewoon werken, mits je natuurlijk een abonnement op de muziekdienst afsluit. De kosten van een abonnement zouden in eerste instantie op €2,50 per maand liggen, maar LastFM heeft nu bekend gemaakt dat de kosten €3 per maand zullen zijn.

Wel heeft LastFM laten weten dat er een  nieuwe API voor ontwikkelaars komt, zodat het eenvoudiger wordt uitbreidingen voor de muziekdienst te schrijven.

Via: PCM

Categorie: Muziek en audio
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's