Last.fm nu via de Android Market verkrijgbaar

Redactie
24 januari 2009, 23:05
1 min leestijd

De afgelopen 6 maanden is het sociale muzieknetwerk Last.fm bezig geweest om op zoveel mogelijk apparaten beschikbaar te komen. Nu is Android aan de beurt. De nieuwe applicatie is verkrijgbaar via Android Market is een volledige functionerende radio-applicatie. Je kunt je favoriete Last.fm-stations naar je Android-telefoon laten streamen, je kunt de profielen van je vrienden bekijken en kijken welke evenementen eraan komen. De ontwikkelaars zijn vooral trots op het feit, dat het mogelijk is om muziek op de achtergrond te streamen.

Dat betekent, dat je tijdens het luisteren naar muziek bezig kunt gaan met internetten, kaarten bekijken of e-mailen. Last.fm is nog in gesprek met Google over het ‘scrobblen’ van muziek in andere applicaties, zoals in de ingebouwde mediaspeler. Scrobblen houdt in dat een applicatie bijhoudt naar welke muziek je het meest luistert. Op je profielpagina is daarna automatisch te zien welke voorkeuren jij hebt.

Lees verder na de advertentie.

De applicatie heet Android.fm en is via Android Market te vinden. Last.fm is een streaming muziekdienst die muzieknummers en artiesten aanraadt op basis van je muzikale voorkeur. Gebruikers kunnen hun afspeellijsten uitwisselen en een persoonlijk radiostation samenstellen.

Er was al een onofficiële Last.fm-applicatie met dezelfde naam Android.fm, maar de ontwikkelaar daarvan is gestopt nu de dienst zelf met een applicatie komt.

Via: Blog Last.FM

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's