De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Nog een reden om LastPass (nu!) te gebruiken: de nieuwe Android-app

Redactie
26 maart 2014, 19:02
2 min leestijd
Nog een reden om LastPass (nu!) te gebruiken: de nieuwe Android-app
lastpass android

Heb jij ook altijd moeite om al je verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden te herinneren? Dan is LastPass een uitstekende dienst om te gaan gebruiken. Je onthoudt voortaan maar één wachtwoord, de rest doet LastPass. De dienst slaat alle gebruikersnamen en wachtwoorden per website op, laat je per website wisselen tussen accounts (handig voor meerdere accounts bij bijvoorbeeld Gmail) en kan automatisch sterke wachtwoorden generen of formulieren invullen. De data wordt lokaal en versleuteld opgeslagen.

Als je ooit je hoofdwachtwoord van LastPass verliest, is er alleen een geheugensteuntje om je te helpen. Anders moet je helemaal opnieuw beginnen. Maar één (moeilijk) wachtwoord onthouden lukt toch wel?

Lees verder na de advertentie.

LastPass Android

lastpassscreenshot

Door de laatste update herkent de LastPass Android-app voortaan ook Android-apps en websites binnen de Chrome-browser (ook Dolphin HD en Firefox worden ondersteund), waarna de dienst automatisch de gebruikersnaam en het wachtwoord invoert. Stel: je installeert de Facebook Android-app. LastPass herkent de Facebook-app en vult automatisch de opgeslagen inloggegevens van Facebook in. Dit gebeurt bijvoorbeeld ook als je Facebook vanuit de mobiele browser bezoekt. Daarmee wordt het gebruik van LastPass op Android opeens enorm aantrekkelijk.

Als LastPass een Android-app niet automatisch herkent maar je hebt wel inloggegevens van de betreffende dienst opgeslagen, kun je deze handmatig selecteren waarna de Android-app ‘m voortaan wél herkent. Het associëren van gegevens met apps wordt geheel (als jij dat wilt) gecrowdsourced, dus iedereen kan helpen om LastPass nog beter te maken.

Om de LastPass Android-app te gebruiken, is er wel een premium abonnement   12 dollar per jaar nodig. Je kunt de dienst echter twee weken gratis als premium-dienst gebruiken. LastPass alleen voor de desktop is altijd gratis.

Download

LastPass is gratis te downloaden in Google Play en werkt alleen met een premium-abonnement.

Download: LastPass voor Android (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu