De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

LastPass ondersteunt eindelijk Oreo-functie Autofill: zo gebruik je het

Erwin Vogelaar
17 februari 2018, 14:19
2 min leestijd
LastPass ondersteunt eindelijk Oreo-functie Autofill: zo gebruik je het

Je kunt nu met LastPass automatisch aanvullen gebruiken. De Android 8.0 (Oreo)-functie is toegevoegd in de nieuwste update van de populaire wachtwoordmanager.

Lees verder na de advertentie.

Update: LastPass automatisch aanvullen

Goed nieuws voor alle LastPass-gebruikers: de nieuwste update voegt eindelijk automatisch aanvullen toe. Ook wel bekend als ‘Autofill’, zorgt deze functie ervoor dat je wachtwoordmanager vanzelf je gegevens invoert als je op een inlogscherm terecht komt waar de app jouw wachtwoord van heeft opgeslagen. Het is een van de beste nieuwe toevoegingen van Android 8.0.

De functie was al geruime tijd terug te vinden in de bètaversie van LastPass, maar het heeft maanden geduurd tot gebruikers van de stabiele versie het kunnen gebruiken.

lastpass automatisch aanvullen

Problemen met toegankelijkheidsopties

LastPass moest snel aan deze functie werken, omdat Google dreigde de app uit Play Store te verwijderen. Dat komt omdat de app gebruikmaakt van de toegankelijkheidsopties van Android. Deze opties zijn bedoeld voor mensen met een beperking, maar LastPass gebruikt het om wachtwoorden in te vullen in andere apps. Google stelde dat de makers moesten aangeven hoe LastPass mensen met een beperking helpt, want anders zou de app binnen dertig dagen verdwijnen uit de digitale winkel.

Niet veel later stelde LastPass met Google samen te werken aan een oplossing en nog later liet Google weten dat apps voorlopig toch nog misbruik van van de opties mogen blijven maken. LastPass is namelijk niet de enige die er misbruik van maakt.

Met de ondersteuning voor Autofill is LastPass voor alles voorbereid. Wel werkt de functie enkel met Oreo en deze versie van Android draait nog op weinig toestellen. De LastPass-update rolt nu uit naar de Play Store. De app vind je via onderstaande link.

Download LastPass in Google Play (gratis)

Zo gebruik je automatisch aanvullen

In de war hoe je automatisch aanvullen gebruikt met LastPass of een andere wachtwoordmanager? Wij leggen stap voor stap uit hoe automatisch aanvullen werkt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu