De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met LastPass Families heb je straks een wachtwoordmanager voor je hele gezin

Thomas Haenen
20 juli 2017, 13:41
2 min leestijd
Met LastPass Families heb je straks een wachtwoordmanager voor je hele gezin

Een wachtwoordmanager is inmiddels haast een vereiste om veilig op het internet te verblijven. Gedeelde accounts zijn nu nog een heel gedoe, maar LastPass Families pakt dat probleem eindelijk aan.

Lees verder na de advertentie.

LastPass Families binnenkort beschikbaar

Voor vrijwel elke site is tegenwoordig een account vereist, altijd met een wachtwoord. Dat moet aan de ene kant moeilijk te kraken zijn, maar aan de andere kant hebben veel gebruikers ook de neiging om het niet te moeilijk voor zichzelf te maken. Met simpele wachtwoorden als ‘password123’ loop je echter het risico dat kwaadwillenden binnen mum van tijd je gegevens bemachtigen.

Wachtwoordmanagers als LastPass en 1Password verhelpen dat. Dat doen ze door automatisch ingewikkelde wachtwoorden te genereren die haast onmogelijk te kraken zijn. Elke site krijgt zijn eigen ingewikkelde wachtwoord, waardoor je niet gelijk gevaar loopt als één site je gegevens lekt. Vervolgens worden al je wachtwoorden in een digitale kluis opgeslagen, en kunnen ze met apps simpel ingevuld worden op je eigen vertrouwde apparaten. Zo ben je op simpele wijze toch beter beveiligd.

LastPass Families

Wachtwoorden delen met familie

Helaas zijn er situaties waarin zo’n wachtwoordmanager minder ideaal is. Probeer maar eens zo’n ingewikkeld wachtwoord met je ouders te delen, als je samen een Netflix-account hebt. LastPass Families is daarvoor de oplossing. Met de app kun je al je wachtwoorden opslaan in verschillende folders. Vervolgens kun je kiezen welke specifieke folders je met wie deelt.

Zo heb je bijvoorbeeld één map voor streamingdiensten als Netflix en Spotify die je met je hele familie kunt delen, en een map met wachtwoorden voor je bank die alleen je partner kan inzien. Via Families kun je natuurlijk ook andere gevoelige gegevens opslaan en versleutelen. Je kluis voor kostbaarheden, je pincode, en meer: sla het op, en deel de informatie met familie voor noodgevallen.

De functie rolt deze zomer uit voor betalende gebruikers van de wachtwoordenmanager. De precieze prijs van LastPass Families is nog onbekend. Via de site van LastPass kunnen gebruikers zich nu alvast aanmelden voor een voorlopige versie van de dienst.

LastPass voor Android downloaden

LastPass is al geruime tijd te downloaden in de Play Store , maar de Families-update volgt pas later deze zomer. De app is gratis en werkt op elk toestel met Android 4.0 of nieuwer.

Download LastPass in Google Play (gratis)

Bron: LastPass
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu