De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Stel nu een LastPass noodcontact in voor je wachtwoorden

Erwin Vogelaar
5 januari 2016, 16:14
2 min leestijd
Stel nu een LastPass noodcontact in voor je wachtwoorden

In de nieuwe grote update voor LastPass is een optie toegevoegd om je wachtwoorden met een noodcontact te delen tijdens een noodgeval. Stel dit in voordat het te laat is.

Lees verder na de advertentie.

LastPass noodcontact

In de nieuwste versie van wachtwoordmanager LastPass is het mogelijk om je wachtwoordencollectie naar een noodcontact te sturen bij een noodgeval. Deze noodcontact voeg je toe bij je vertrouwde familieleden en vrienden. Stel dat je een iets overkomt, dan kan dat contact op deze manier toegang krijgen tot bijvoorbeeld al je social media. Een belangrijke update dus.

https://www.youtube.com/watch?v=VUBRgJ4-zgM

Dit werkt als volgt: Bij het instellen van noodtoegang kun je een e-mailadres en een wachttijd invullen. Het e-mailadres is voor je noodcontact, terwijl de wachttijd bedoeld is voor hoelang het duurt tussen de aanvraag van je noodcontact en de periode waarin je die aanvraag kunt afwijzen. Hierdoor zal je noodcontact nooit misbruik kunnen maken van de toegang. Dit kan dus enkel als je niet zelf de mogelijkheid hebt om het verzoek af te wijzen.

LastPass 4.0 biedt tevens een nieuw look met grotere iconen, waardoor alles er wat minder druk uitziet. Ook zul je nu makkelijker een wachtwoord met iemand kunnen delen, omdat twee gebruikers de mogelijkheid hebben om hun wachtwoordinformatie met elkaar te synchroniseren.

Met LastPass is het mogelijk om allerlei wachtwoorden te genereren en op te slaan. Hierdoor hoef je in principe nog maar één wachtwoord te onthouden: die van LastPass. Wachtwoorden voor bijvoorbeeld Twitter, Facebook en andere diensten staan dan in de app en hoef je niet meer aan te denken. De gegenereerde wachtwoorden zijn vaak lang en uniek, waardoor ze extra veilig zijn.

Een lofzang voor… de gebruiksvriendelijkheid van LastPass

LastPass downloaden

Lastpass downloaden kan gratis in de Play Store via onderstaande link. De app bevat enkele mogelijkheden die alleen beschikbaar zijn als je betaalt. De app is 9,35MB groot.

Download LastPass in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu