De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LastPass-synchronisatie tussen Android en desktop nu gratis

Erwin Vogelaar
2 november 2016, 20:05
2 min leestijd
LastPass-synchronisatie tussen Android en desktop nu gratis

LastPass-synchronisatie tussen verschillende systemen is nu een gratis onderdeel van deze wachtwoordmanager. Kom op deze manier bij je opgeslagen wachtwoorden op Android, je desktop en andere apparaten.

Lees verder na de advertentie.

LastPass-synchronisatie

Fijne wachtwoordmanager LastPass maakt de mogelijkheid om wachtwoorden tussen verschillende systemen te synchroniseren gratis. Voorheen was deze functie onderdeel van LastPass Premium, waar je voor moet betalen. Dit betekent dat als je nu wachtwoorden opslaat op je desktop, je deze ook kunt bereiken op bijvoorbeeld je Android-smartphone of tablet. De Premium-versie van LastPass richt zich nu op een reclame-vrije ervaring, een familiedeelfunctie, Yubikey en andere voordelen. Het is een opvallende stap, want de synchronisatiefunctie zal voor menig gebruiker de reden geweest zijn om te betalen voor de dienst.

lastpass-synchronisatie

Smartphones zijn steeds belangrijker geworden voor LastPass. Sinds augustus 2015 biedt LastPass de smartphone-app gratis aan in de Play Store. Eerder dit jaar heeft het bedrijf daarnaast een extra app gelanceerd: LastPass Authenticator. Deze app kun je gebruiken om je account extra te beveiligen. Na het invullen van je hoofdwachtwoord op een ander apparaat, moet je eerst op je smartphone via de app bevestigen dat jij het bent. LastPass Authenticator is hier in de Play Store te vinden.

Heb je op dit moment nog geen LastPass en wil je toch Premium kopen? Dan is deze Humble Bundle wellicht interessant voor je. Betaal je meer dan het gemiddelde voor deze softwarebundel (op het moment van schrijven 6,77 euro), dan krijg je een jaar lang LastPass Premium. Het premium-abonnement kost normaal twaalf dollar per jaar, dus veel ga je er niet op vooruit. Toch kan het een goede deal zijn als de andere software je ook aantrekt.

LastPass downloaden

De LastPass Password Mgr-app is gratis in de Play Store te downloaden via onderstaande link. Voor het gebruik van de app heb je minimaal Android 4.0.3 nodig.

Download LastPass in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu