De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Launcher 7: homescreen-vervanger in de stijl van Windows Phone 7

Redactie
2 maart 2011, 11:49
1 min leestijd

De laatste paar maanden duiken er steeds meer Windows Phone 7-launchers op in de Android Market. Afgelopen week kwam er weer eentje bij, namelijk Launcher 7. Dit is één van de beste launchers tot nu toe! Je kunt zelf zogenaamde ’tiles’ toevoegen van 1×1 of 1×2. Daarnaast zijn er speciale tiles, zoals de kalender en custom plaatjes. Launcher 7 beschikt over prachtige effecten. Wanneer de homescreen-vervanger laadt, dan klappen de tiles om. Klik op een tile en het beeld wordt op een flitsende manier afgesloten.

Het is erg makkelijk om een tile toe te voegen. Klik op het pijltje naar rechts en er verschijnt een overzicht van alle applicaties. Houd één applicatie ingedrukt en het optie-menu verschijnt. Vervolgens kun je een plaatje kiezen, de grootte van de tile en de naam van de tile. De tile verschijnt hierna op het homescreen.

Lees verder na de advertentie.

Zijn er minpunten? Ja, helaas wel. De homescreen-vervanger is alleen beschikbaar op toestellen met een scherm met een hoge resolutie (480 bij 800 pixels). Daarnaast verschijnt er de eerste paar keren een advertentiebalk op de overzichtspagina met alle applicaties. Gelukkig verdwijnt deze wanneer je de app langer dan een paar uur gebruikt. Nog een nadeel: de notificatiebalk van Android staat niet erg mooi boven de homescreen-vervanger. Het zou fijn zijn als de launcher met een optie komt om de notificatiebalk uit te zetten.

Launcher 7 is gratis te downloaden. Direct installeren? Ga naar de webversie van de Android Market en klik op ‘Install’. De applicatie wordt dan automatisch op jouw toestel geïnstalleerd. Surf je in de mobiele browser op je Android-telefoon? Klik dan hier om de applicatie rechtstreeks te installeren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu