De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

LauncherPro krijgt binnenkort gepersonaliseerde widgets

Redactie
11 april 2011, 11:04
1 min leestijd

De widgets in LauncherPro zien er allemaal hetzelfde uit, namelijk donkergrijs en HTC Sense-achtig. Daar komt binnenkort verandering in, laat de ontwikkelaar van de populaire homescreen-vervanger weten. Binnenkort lanceert LauncherPro een nieuwe functie: thema’s. Gebruikers kunnen thema’s of skins installeren, waardoor widgets een andere look krijgen. Hij roept andere ontwikkelaars op om alvast aangepaste widgets te maken. Wanneer de nieuwste update in de Android Market verschijnt, dan zijn er op deze manier al een aantal thema’s verkrijgbaar. Alles is aanpasbaar: de achtergrond van de header, de schaduw onder de header, de achtergrond van de widget, de achtergrond van de footer, het vernieuw-icoontje en de knoppen.

Om zogenoemde ‘skins’ te maken, moeten ontwikkelaars wel een aantal programma’s downloaden, zoals de Android SDK, Eclipse (bijv. Eclipse for Java Developers) en de ADT-plugin van Eclipse. Het maken van een skin is heel makkelijk en kost niet veel tijd. Open het template-bestand, verander een paar teksten en sleep je grafische bestanden in de template. Meer weten? Ga naar het forum van LauncherPro!

Lees verder na de advertentie.

LauncherPro is een homescreen-vervanger, waarmee jij jouw gerootte of niet-gerootte Android-telefoon kunt personaliseren. Zo is het mogelijk om een eigen dock te maken of om widgets toe te voegen in de stijl van HTC Sense, zoals een widget met laatste Twitter-berichten en een agenda-widget.

Bron: LauncherPro

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu