De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Launchify: slimme app toont snelkoppelingen op basis van locatie

Redactie
20 oktober 2015, 18:25
2 min leestijd
Launchify: slimme app toont snelkoppelingen op basis van locatie

Erg te spreken was ik over de widget van Sense 7 waarmee je startscherm een app-selectie toont op basis van je locatie. Helaas voor mij had ik niets vergelijkbaars gevonden voor mijn Galaxy S6;  tot vandaag. Launchify  maakt precies dit mogelijk op elk toestel.

Lees verder na de advertentie.

Launchify is een nieuwe app in Google Play die niet alleen je meest gebruikte apps weergeeft, maar ook apps selecteert op basis van je locatie. Deze worden vervolgens weergegeven op je vergrendelingsscherm, maar ook in de notificatiebalk en als widget op je startscherm. Zo heb je ze altijd dicht bij de hand.

Snelkoppelingen gebaseerd op locatie

Je kunt met deze Android launcher zelf instellen welke apps je voorkeur hebben en welke apps je liever helemaal niet weergeeft. Op dit moment is het mogelijk om één rij met snelkoppelingen weer te geven, wil je liever twee rijen dan is het mogelijk om de premiumversie van de app te kopen.  Voor het maken  van snelkoppelingen zijn er meer apps, bijvoorbeeld het eerder uitgelichte Omni Swype dat weer op een net andere manier werkt dan Launchify. Welke app  voor jou het beste werkt, is afhankelijk van je  voorkeuren.

Een groot pluspunt van Launchify zijn de aanbevelingen voor apps die hij  geeft op basis van je locatie. Je kunt namelijk instellen of je thuis bent of op je werk en welke apps je hier wilt zien. Erg handig, want thuis speel je misschien vaak hetzelfde spelletje terwijl je op je werk meer de voorkeur geeft aan je werkmail of Google Drive. Klein nadeel is dat het invoeren van het adres waar je deze apps wilt zien nog niet helemaal lekker werkt. Het kostte mij een aantal pogingen om mijn adres in te voeren, voordat de app daadwerkelijk een adressuggestie gaf die ik kon selecteren.

Daarnaast kan de app zien of je in aan het rijden bent en op basis van die informatie app-voorstellen doen als een podcast of Spotify. Deze functie heb ik  echter nog niet uitgeprobeerd, niet in de laatste plaats omdat daarvoor een auto is  vereist.

Download Launchify

Launchify is gratis te downloaden in Google Play. Wil je de app verder aanpassen aan  jouw voorkeuren, dan betaal je 1,63 euro voor de goedkoopste in-app aankoop. In principe kun  je echter prima uit de voeten met een snelkoppeling naar de zes meest gebruikte apps. De app vereist 4MB aan vrije opslagruimte en Android 4.0.3 of hoger.

Download Launchify in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's