Lawnchair brengt Pixel-uiterlijk naar iedere Android-smartphone

Wouter Nijsen
20 juli 2017, 17:09
2 min leestijd
Lawnchair brengt Pixel-uiterlijk naar iedere Android-smartphone

Lawnchair brengt de features van de Pixel-launcher naar ieder Android-toestel. Tof is dat er een heleboel opties zijn om de homescreenvervanger aan te passen.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Lawnchair

Bij de aankondiging van de Google Pixel en Pixel XL werd duidelijk dat Google de Now-launcher zou vervangen met de Pixel-launcher. Die staat inmiddels in de Play Store, maar is helaas alleen beschikbaar voor Googles eigen smartphones. Wil je toch de functies van de app, dan kun je Lawnchair eens proberen. Deze homescreenvervanger werkt op ieder Android-toestel en bevat vrijwel alle functies van de ‘normale’ Pixel-launcher.

Hierbij kun je denken aan de fijne app-drawer die je vanaf de onderkant omhoog veegt, ronde app-icoontjes en een Google-zoekbalk aan de bovenkant. Lawnchair tovert je telefoon om tot een Pixel-toestel, wat vooral fijn is als je een wat oudere Android-telefoon hebt.

Interessant is dat Lawnchair veel opties biedt om de Pixel-launcher te personaliseren. Zo kun je zogeheten icon packs toevoegen, de kleuren van icoontjes aanpassen, het aantal rijen en kolommen op je homescreen kiezen en precies aangeven hoe groot app-icoontjes moeten zijn.

Daarnaast zijn er verschillende veegbewegingen gekoppeld aan acties. Veeg bijvoorbeeld van boven naar beneden om Google Now (en binnenkort Google Feed) te openen. Ook handig is dat de app-drawer onthoudt waar je stopt met scrollen, waardoor je niet telkens naar beneden hoeft te vegen om dezelfde app te openen.

Lawnchair voor Android downloaden

Belangrijk om te weten is dat Lawnchair nog in een testfase zit en daarom verschillende bugs en andere foutjes bevat. Er wordt echter hard gewerkt aan de launcher en iedere week verschijnt er een verbeterde versie. De app staat nog niet in de Play Store, maar kun je downloaden via XDA Developers of Github. Check onze instructies hoe je apk-bestanden installeert op je Android. Ook is het een vereiste dat je de functie ‘installeren van onbekende bronnen toestaan’ inschakelt. Deze vind je via ‘Instellingen > Beveiliging > Onbekende bronnen’.

Download Lawnchair via XDA Developers (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu