Layar krijgt update naar versie 2.1
Wouter Nijsen

layar_logoDe Nederlandse applicatie Layar heeft zich  sinds de (internationale) lancering behoorlijk op de kaart gezet. Met Layar is het mogelijk diverse informatielagen in het camerabeeld van je Android-telefoon te projecteren om op die manier bijvoorbeeld  een winkel of geldautomaat te vinden.  Sinds versie 2.0 is het aantal layers behoorlijk uitgebreid met zowel nationale als internationale lagen. Dat aantal groeit gestaag doordat steeds meer ontwikkelaars toegang krijgen tot de Layar API voor het ontwikkelen van hun eigen layer. Sinds kort is versie 2.1 beschikbaar in de Android Market. Deze nieuwe versie bevat naast een aantal bug-fixes een aantal nieuwe mogelijkheden voor het delen van de Layar-informatie.

Deze nieuwe sharing functies zijn:

  • Doordat elke layer een unieke URL heeft kun je deze nu met je vrienden delen via e-mail, sms, Twitter of via een QR-code.
  • Het maken van een screenshot van een layer en deze delen via o.a. Flickr, Picasa of email.

Het aantal beschikbare lagen in Layar is inmiddels zo groot dat het prettig is dat er een zoekfunctie en favorietenfunctie beschikbaar is zodat je de voor jou interessante lagen eenvoudiger kunt vinden. Een complete lijst met de lagen in versie  2.1 is helaas nog niet beschikbaar, maar deze is inmiddels al weer gegroeid ten opzichte van versie 2.0

Layar Reality Browser 2.1 is vanaf vandaag te downloaden in de android Market, of via de QR-code.

sharelayer

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.