Layar nu in de Android Market verkrijgbaar

layar bankGisteren schreven we over Layar, de nieuwe Nederlandse dienst waarmee je allerlei informatie uit je omgeving kunt opvragen door rond te kijken met je Android-camera. Layar gebruikt GPS, camera en kompas van je toestel om een overlay met interessante informatie toe te voegen aan de werkelijkheid. De applicatie is vanaf vandaag in de Nederlandse Android Market te vinden.

Natuurlijk hebben we het meteen even uitgeprobeerd. Er zijn op dit moment 3 layers beschikbaar: pinautomaten, banen en Hyves-hotspots.

Je kunt instellen op welke afstand je wilt zoeken. Tempo Team laat helaas alleen de locatie van de vestigingen van dit uitzendbureau zien (met een linkje naar beschikbare banen). Hyves toont de hotspots in de buurt en met de ING-layer zie je niet alleen de pinautomaten van de ING, maar ook van andere banken. Met een tabje onderin het scherm kun je een kaartje van de omgeving opvragen, handig! Blijkbaar is Layar grafisch nogal zwaar, want de screenshots leverden rare strepen op het scherm op. In werkelijkheid zijn die strepen niet aanwezig en functioneert de applicatie eigenlijk best snel.

De lancering van Layar is succesvol verlopen. Bekende sites als Gizmodo en Engadget schreven er ook over (en waren enthousiast).

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.