Layar stelt augmented reality-browser open voor ontwikkelaars

Redactie
10 juli 2009, 15:18
1 min leestijd
Layar stelt augmented reality-browser open voor ontwikkelaars
layar bank zoeken

SPRX Mobile gaat vijftig keys beschikbaar stellen aan ontwikkelaars, die een eigen laag in Layar willen ontwikkelen. Layar is een augmented reality-browser, waarbij je via de camera in je Android-telefoon rondkijkt in de omgeving en daarbij informatielagen te zien krijgt. Zo zie je meteen waar pinautomaten, uitzendbureau’s en Hyves-hotspots in de buurt zijn. Layar’s API wordt niet meteen volledig opengesteld; ze beginnen op kleine schaal met 50 ontwikkelaars. ING en Funda adverteren al op deze manier in de gratis applicatie. Hoe meer partijen een laag ontwikkelen, hoe interessanter Layer wordt voor gebruikers. Je kunt daarbij zelf aangeven welke lagen voor jou interessant zijn.

Layar zou wel eens voor een doorbraak van augmented reality kunnen zorgen in de mobiele markt. Stel je voor dat je op vakantie bent en in een interessant buurtje bent terechtgekomen. Je vraag je af wat er zoal te doen is in de omgeving. Net als Wikitude krijg je via de camera een extra informatielaag te zien, die zich aanpast wanneer je ronddraait met de camera. Wikitude beperkt zich echter tot Wikipedia-informatie, terwijl Layar het veel breder wil oppakken: niet alleen informatie voor toeristen, maar ook voor locals die gewoon op zoek zijn naar een pinautomaat of een boekwinkel.

Lees verder na de advertentie.

Een lezenswaardig interview met Layar-medeoprichtster Claire Boonstra is op deze website te lezen: Layar: The Countless Layers of Reality.

Meer info: TechCrunch

Categorie: Communicatie
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's