Placeholder

Layer Vision brengt augmented reality naar het volgende niveauLayar is bekend van haar augmented reality applicatie, maar het Nederlandse bedrijf komt binnenkort met een app die nog een stapje verder gaat. Layar Vision maakt het gemakkelijker om met objecten te interacteren zoals tijdschriften, posters en kranten. Hierdoor komen levenloze obecten digitaal tot leven.

Wanneer een gebruiker zijn smartphone naar een object richt dat een visuele vingerafdruk bij zich draagt, wordt deze automatisch ingescand en de bijbehorende AR-ervaring wordt dan opgeroepen op het toestel. In het introductiefilmpje van de app is bijvoorbeeld te zien hoe je een artikel dat je aan het lezen bent in een magazine gemakkelijk kunt delen via Facebook of Twitter door deze in te scannen. Of je kunt een restaurant beoordelen door je telefoon tegen een sticker te houden die op de muur is geplakt in het gebouw zelf. De mogelijkheden van deze technologie zijn eindeloos.

De bètaversie van de Android-app zal binnen enkele weken beschikbaar worden gemaakt. Diegenen die hieraan mee willen werken kunnen zich hier aanmelden. Om het ontwikkelen voor Layar Vision te stimuleren heeft Layer een wedstrijd in het leven geroepen. In totaal wordt er 55.000 dollar verdeeld bij de Layer Creation Challenge. Wanneer Layar Vision voor het grote publiek beschikbaar wordt is nog niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.