Instagrams collage-app Layout nu ook voor Android

Redactie
20 mei 2015, 11:29
1 min leestijd
Instagrams collage-app Layout nu ook voor Android

De officiële collage-app van Instagram, Layout, is nu ook beschikbaar voor Android. Met de app kunnen gebruikers meerdere foto’s in één collage plaatsen, en deze vervolgens naar het sociale fotonetwerk uploaden.

Lees verder na de advertentie.

Heel veel Instagram-gebruikers maken collages om meerdere foto’s in één keer te tonen, om op deze manier bijvoorbeeld een sfeerverslag te maken. Daarvoor werden verschillende apps van derden gebruikt, maar in maart van dit jaar kwam Instagram met zijn eigen collage-app Layout. Deze app was vooralsnog alleen beschikbaar voor de iPhone, maar is nu ook voor Android uitgebracht.

Dit is de Layout Android-app

Uit de galerij van je Android-toestel kies je maximaal negen foto’s die vervolgens bij elkaar worden geplaatst. Layout maakt hierna verschillende lay-outs voor je, zodat je zelf niet de posities van de foto`s hoeft te bepalen. Uiteraard is er wel de optie om ze alsnog te verplaatsen of van een andere grootte te voorzien.

Een toffe functie van Layout is `Gezichten`, die automatisch alle foto`s zoekt waar personen op staan. Dit werkt verrassend goed en scheelt je een boel zoekwerk, zeker wanneer je een grote fotocollectie hebt. Daarnaast kun je de collages van Layout ook met andere sociale netwerken als Facebook en Twitter delen. En ja, er zijn ook filters in de app beschikbaar.

Download de Layout Android

De Layout Android-app is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.1 en hoger.

Download Layout in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu