De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze app laat je gemakkelijker grote telefoons bedienen

Gijs Ettes
27 januari 2015, 9:22
2 min leestijd
Deze app laat je gemakkelijker grote telefoons bedienen

Gebruikers van grote smartphones hebben doorgaans twee handen nodig om hun toestel te bedienen. Lazy Swipe maakt het gemakkelijker om snelle acties met één hand uit te voeren en laat je tevens notificaties  raadplegen.

Lees verder na de advertentie.

Swipe naar je favoriete apps

Na installatie kun je aangeven of je wilt dat Lazy Swipe met een veegbeweging van links- of rechtsonder start. Vervolgens heb je de optie om het snelmenu ook notificaties van bijvoorbeeld Facebook, Twitter en WhatsApp te laten tonen, al is daarvoor wel toegang tot je meldingen benodigd. Favorieten voeg je toe door even op een app-icoon te drukken en een leeg veldje aan te tikken.

Zoals de naam al doet vermoeden, draait Lazy Swipe voornamelijk om swipen. Door met je duim over het snelmenu te vegen, wissel je tussen de toolbox (met snelkoppelingen naar de camera, wifi en zaklamp), favoriete apps en recent gebruikte apps. Het pijltje rechtsonder laat het menu weer verdwijnen. Krijg je een bericht van bijvoorbeeld WhatsApp, dan zie je onder in beeld een klein rood icoontje dat dit aangeeft.

Lazy Swipe downloaden

lazy swipe android

Het menu tevoorschijn toveren, werkt overigens erg soepel. Swipes worden vrijwel altijd herkend, waarna je snel naar je favoriete apps of veelgebruikte functies kunt gaan. Dat is erg handig als je bijvoorbeeld op de fiets zit of even niet de beschikking over twee handen hebt. Lazy Swipe is in principe op elke plek in Android aan te roepen, al vinden we het niet zo mooi dat de app niet over de softwareknoppen van Android heen valt.

Het design van Lazy Swipe is erg simpel, maar doeltreffend. Bovendien is de handige app gratis te downloaden en vooralsnog reclamevrij. In principe heb je dan ook geen reden om de app n ­et te proberen. Lazy Swipe vereist Android 4.0 of hoger en tenminste 1MB aan vrije opslagruimte.

Download Lazy Swipe in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu