De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

LazyDroid Web Desktop: toegang tot je Android-telefoon vanaf de desktop

Redactie
3 mei 2011, 11:07
2 min leestijd
LazyDroid Web Desktop: toegang tot je Android-telefoon vanaf de desktop
lazydroid server

LazyDroid Web Desktop is een app waarmee je remote toegang krijgt tot je Android-telefoon. LazyDroid is bedoeld voor mensen die dingen op afstand willen doen, zonder dat je de telefoon hoeft aan te raken. Je hebt toegang tot je sms-berichten, camera, adressenlijst, clipboard, alle sensoren en er is ook een filemanager waarmee je bestanden op je toestel kunt beheren. Alles doe je vanuit de browser, via een Wi-Fi of USB-verbinding vanaf je desktop. LazyDroid heeft ook een ‘remote view’ waarmee je screenshots van je toestel kunt maken.

Om te voorkomen dat anderen toegang krijgen tot je toestel kun je een gebruikersnaam en wachtwoord instellen; dat is handig als je met je toestel op een openbaar netwerk zit.

De app bevindt zich nog in betafase, maar werkt al erg goed. Je kunt de benodigde Android-app gratis downloaden uit de Android Market. Heb je een bug gevonden of een verzoek voor een functie die nog niet wordt ondersteund, dan kun je contact opnemen met de ontwikkelaar.

Lees verder na de advertentie.

lazydroid desktop

Toegang tot je telefoon krijg je, zoals gezegd, via een normale webbrowser. Dit zijn de mogelijkheden:

  • SMS: verzenden van sms-berichten via de webinterface. Ondersteuning voor massa-mailingen, automatisch aanvullen, etc.
  • Contacten: bladeren door de contacten op je telefoon. Toevoegen en wissen van telefoonnummers en e-mailadressen.
  • Telefoon: als je telefoon begint te rinkelen, zie je dit via de webinterface. Je kunt daarna beslissen of je wilt antwoorden, via de telefoon of een headset, het gesprek afwijzen of de telefoon op stil zetten. Je kunt ook een gesprek met een contactpersoon opzetten vanuit de desktop.
  • Camera: meekijken via de camera van je telefoon. Dit werkt momenteel alleen met Internet Explorer.
  • Remote View: het scherm van je Android-telefoon bekijken en screenshots maken. Hiervoor heb je wel root access nodig.
  • Sensoren: je kunt de waarde van de sensoren van je telefoon uitlezen, bijvoorbeeld het kompas, de richting van je telefoon en je positie op Google Maps.
  • Clipboard: bekijken van het clipboard van je telefoon, realtime.
  • Filemanager: beheren van bestanden op je toestel, met preview, bladeren door het geheugen. Bekijken van tekstbestanden en foto’s door erop te dubbelklikken.

In de toekomst zullen er nog meer functies bij komen, dus hou dit project in de gaten want het is een absolute aanrader voor mensen die bepaalde activiteiten (zoals het beheren van je adresboek) liever vanaf de desktop doen.

Meer info: XDA Developers

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu